Izrael otvara noćne klubove i barove od nedelje 21.marta! Klabing se vraća posle masovne vakcinacije!

 Izrael otvara noćne klubove i barove od nedelje 21.marta! Klabing se vraća posle masovne vakcinacije!

Imamo nekoliko zaista uzbudljivih vesti koje dolaze pravo iz Izraela.

Od sledeće nedelje zemlja će ponovo dočekati noćni život i ponovo pokrenuti zabavu. Nakon toliko dugo ograničavanja i svih mera koje je donela pandemija, Izraelci se konačno mogu vratiti punoj i opuštenoj atmosferi.

Yuli Edelstein, izraelska ministarka zdravlja, razgovarala je ove nedelje sa predstavnicima Udruženja klubova i barova kako bi se dogorili o trenutnoj situaciji. Nakon ovog sastanka, ministar je izjavio da nema razloga da objekti ostanu više zatvoreni. Detalji ponovnog otvaranja utvrdiće se ove nedelje prema sporazumu udruženja i vlade, a procenjuje se da će od sledeće nedjelje, 21. marta, klubovi i lokali biti potpuno otvoreni.

Ova ohrabrujuća vest moguća je samo s obzirom na uspeh Izraela u ublažavanju mera protiv koronavirusa. Kao što je objavljeno širom sveta, Izrael preuzima vodeću ulogu u vakcinisanju i vakcinisano je više od polovine svog stanovništva. Uspeh izraelskog plana vakcinisanja, zajedno sa ostalim usvojenim merama, omogućio je Yuli da izjavi:

‘Danas je prvi put nakon dugo vremena stopa zaraze pala ispod 0,8. Broj pacijenata takođe naglo pada. To je zahvaljujući 5 miliona Izraelaca koji su vakcinisani’

Mi možemo samo da se nadamo da će i kod nas vakcinacija da se nastavi još bržim tempom i da se život što pre vrati u normalu.

Avatar photo

Autor: Igor