JEFF MILLS ISTRAŽUJE VID, ZVUK I PROSTOR NA NOVOJ KOMPILACIJI!

 

Jeff Mills najavio je da će njegova nova kompilacija “Sight Sound and Space” biti objavljena 4. novembra i to putem njegovog labela Axis.

Kroz najnovije izdanje svoje ‘Director’s Cut’ serije Mills istražuje apstraktne koncepte u svojoj muzici, poput odnosa vida i zvuka te prostranstva prostora, eksperimentirajući, između ostalog, sa zvučnim zapisima klasičnih naučno-fantastičnih filmova. To će mu ujedno biti i najnoviji album koji će istraživati svemir, a poslednji je već u pripremi i zvat će se “Moon – The Area of Influence”.

Jeff Mills ovako objašnjava “Sight Sound and Space”: “Ovde je elektronska muzika zapravo – vodič. Svemir može, zbog svog gigantskog kontinuuma koji se odvojio od nas, delovati prilično zastrašujuće, ali moramo se setiti da smo deo njega… Šireći svoje vidike, možemo istinski videti i čuti šta leži ispred i iza nas.

Masivna kompilacija uključuje 42 stvari podeljene na 3 CD-a s oznakom “Sight”, “Sound” i “Space”. Kompilacija će takođe sadržavati knjižicu na 50 stranica u kojoj Mills komentariše i objašnjava priče iza svake stvari.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor