JOHANNES HEIL – IZGNANSTVO

 

Kaže da je naučio mnogo lekcija u životu kada je u pitanju muzika, ali da je za njega jedna od važnijih ta da produkcija ne postoji, jer produkciju stvara mašina, a umetnost samo čovek.

Predstavljamo vam čoveka koji voli da se igra sa mašinama, jer ga to čini srećnim, jer je za njega to radost stvaranja – predstavljamo vam Johannes Heil-a.

Johannes Heil je nemački DJ i producent, a iza sebe ima preko 20 godina muzičke karijere i 10 izdatih albuma.

Jedan je od najuspešnijih i najprodavanijih talenata Nemačke kada je u pitanju techno muzika.

Njegov talenat je prepoznat dok je imao samo 14 godina od strane nemačkog producenta Heiko Laux –a. Svoj prvi debi album izdao je za njegov label “U-turn” još 1996. godine.

Heil-ova odskočna daska u karijeri je bio upravo njegov debi singl “Die Offenbarung“.

 

 

Samo dve godine kasnije, osnovao je “JH- Records” za koji je izdao album “Reality to Midi”.

Johannes je bio redovan gost u klubu “Omen”, gde je imao priliku da upozna legendu Sven Väth-a koji se divio njegovoj produkciji. Osim što su postali prijatelji, zajedno su uradili traku “Dein Schweiss”.

Ono što će se uvek pamtiti kada je Johannes Heil u pitanju je čuvena traka “Paranoid Dancer” koja važi za jednu od takozvanih techno klasika. Izdata je 1998. godine za “Kanzleramt Records”.

Radio je kao DJ do 1999. godine, a onda je nakon lošeg iskustva na jednom nastupu zbog tehničke katastrofe, odlučio da od tog trenutka radi samo Live nastupe.

Svoju muziku je izdavao za neke od najpoznatijih izdavačkih kuća kao što su „Cocoon Recordings“, „Klang Elektronic“ i „Figure“.

 Octupuss”, “Dirty” i “Perception” su samo neke od traka koje je izdao u kolaboraciji sa Len Faki-jem kada su se udružili i napravili zajednički projekat pod nazivom “LFJH”. Sve trake izdate su za Faki-jev “Figure”.

2015. godine osnovao je “EXILE” Label sa Markus Suckut-om. Sa svojim dugogodišnjim prijateljem Markusom se upoznao jedne noći dok su obojica puštali u klubu Berghain. Vrlo brzo su se razumeli na muzičkom polju, postali prijatelji i zajedno otišli u izgnanstvo. Zajedno su uradili album pod nazivom “The Black Light” 2015. godine. Za “EXILE” kažu da je kao bratstvo, jer su ga stvorili kao mesto gde se prijatelji mogu naći, ujediniti i stvarati muziku pod krilima slobode. Njihova politika se vodi time da ne prihvataju demo snimke, već da bi neko bio deo “EXILE”-a, mora ga preporučiti član etikete i mora biti prihvaćen od strane celog kolektiva.

Priča se da je Heil jako spiritualan čovek i da smatra da je svaki čovek kao kutija koja ima nešto skriveno u sebi. Njega interesuje šta se nalazi unutar kutije, a ne sama kutija.

Johannes Heil je neko ko ne veruje u muzičku industriju, jer za njega ona znači biznis, a biznis znače brojke, dok brojke znače novac i očekivanja. On pre svega želi da ostane čovek. Čovek koji voli da čita “Malog Princa”, za koga dom predstavlja miris kuhinje dok mu žena kuva, čovek koji voli duge šetnje poljima. Sami odlučujemo da li ćemo se držati svojih vrednosti i vrlina ili ne kroz život, a Heil nam može biti primer svima, jer on je spoznao obe strane obraza, a još uvek radi ono što voli sa svim svojim srcem.

Muziku možete razumeti jedino ušima, ne očima, ne govorom…samo ušima. Zato slušajte, jer ipak je to Johannes Heil.

 

Odlučio je da nas poseti za Srpsku novu godinu, 13.Januara, a zahvalnost dugujemo klubu Drugstore. Fantastični umetnici koji će ga pratiti su: TKNOKristina Lalić, Kaen. To veče biće otvoren i Dark Room u kom će puštati RopeVladimir SavićDno Mora i Matej Rusmir.

Avatar photo

Autor: Igor