Kako domaći izvođači najavljuju zvezde devetog Refresh festivala u Kotoru!


Od predstojećeg četvrtka do subote u kotorskom superklubu Maximus održaće se deveti po redu festival elektronske muzike Refresh, čiji program predvode najpopularniji nemački tehno producent Chris Liebing, francuska elektro diva Miss Kittin i američki house velikan Derrick Carter. U centralnoj dvorani Maximusa nastupiće i domaći disk džokeji Gav i Raven iz Tehno klinike, Aleksandar Grum, SMT#NG, Millok, Sagor Mash, Jan De R, Rayo, Ljuba Čikić, Nigor i Gillerz, koje smo pitali šta misle o zvezdama sa kojima će da podele DJ pult od 13. do 15. avgusta u Kotoru.

 

 

Gav i Raven iz Tehnno klinike kažu da ih je „umomčio“ prošlogodišnji nastup na Fresh bini, a da će čast da otvore festival na glavnoj bini pre Chrisa Lieibinga da iskoriste na najbolji način: „Prilika da otvorimo Refresh i nastupamo sa legendom kao što je Liebing predstavlja korak napred. O njemu ne treba trošiti puno reči. Razvaliće Maximus!“. I Aleksandar Grum koji nastupa posle tehno velikana, ne krije oduševljenje: „Refresh drži standard najvećih svetskih festivala kada su hedlajneri u pitanju, a Liebingov dolazak to samo potvrđuje. Nastup sa njim za mene je ispunjenje dečačkog sna. Njegov rad pratim jako dugo, mogu se i pohvaliti da imam njegovu kompletnu diskografiju, a kako se bavim i produkcijom muzike, njegov pristup mi je puno pomogao u razvijanju ideja“.

„Prvo veliko iskustvo sam imao na Refresh festivalu“, kaže već etablirani crnogorski producent Millok koji će nastupiti pre Miss Kittin, i dodaje: „Pamtiću taj nastup doveka. Jedan divan ambijent i moć Maximusa kad su inostrane zvezde u pitanju. Za Miss Kittin imam samo reči hvale i znam da će biti dobro sva tri dana i da će ovaj Refresh biti upamćen“. Nakon elektro dive nastupiće i beogradski DJ Sagor Mash koji ističe da se radi o „nepogrešivoj“ zvezdi: „Imao sam priliku da je slušam nekoliko puta i svaki put je bila savršena. Njen nastup 2003. u SKC-u mi je i danas jedan od tri najbolja u životu, naježim se kad se setim. Rasprodala je i poslednji beogradski nastup, a i Liebinga i Cartera sam slušao u poslednjih godinu dana i u pitanju su apsolutni majstori, besprekorni u svakom pogledu“.

Ulaznice za deveti Refresh po ceni od 20€ za sve tri festivalske noći, prodaju se u mreži Gigstix, na preko 50 trafika iz lanaca „Tobacco S Press“ i „Štampa“, u 23 mjesta širom Crne Gore. Finalna cijena za trodnevnu ulaznicu biće 25€, dok će dnevne ulaznice koštati po 12€ na vratima Maximusa.

Prošlo festivalsko izdanje  imalo je ukupno 20 žurki za 12.000 posjetilaca, sa više od 50 izvođača iz Njemačke, Velike Britanije, SAD, Italije, Rumunije, Srbije, BiH i Crne Gore. Kakve utiske nose zvezde, a kako se provodila publika na sve tri bine u superklubu Maximus, najbolje se vidi u filmu sa prošlog festivalskog izdanja.

Avatar photo

Autor: Igor