KEITH FLINT DOBIO MURAL U LONDONU!

 KEITH FLINT DOBIO MURAL U LONDONU!

U Hackneyu je otkriven mural u čast Keithu Flintu. Prikazuje pokojnog frontmena grupe Prodigy nastao je povodom Svetskog dana prevencije samoubistva 2021. 

Na muralu je radio street artist Akse, u saradnji sa festivalom muzike i mentalnog zdravlja Headstock. Ovo im nije prva saradnja, već su zajedno radili u stvaranju murala Iana Curtisa iz Joy Divisiona za Svetski dan mentalnog zdravlja 2020.

Spomenik Flintu finansiran je od strane Crowdfunder kampanje koju je vodio Headstock, prikupivši preko 10.650 funti. Tim se nada i da će podići svest o Svetskom danu prevencije samoubistva i sms službi za podršku mentalnom zdravlju, Shout 85258.
Kontekstualizirajući projekt, osnivač firme Headstock Atheer Al-Salim rekao je: “Keith Flint bio je izvorni firestarter. Bio je pravi pionir u elektronskoj muzici…Izvan scene borio se sa svojim mentalnim zdravljem i iskreno je govorio o svojim‘ mračnim razdobljima’. Nažalost, to je kulminiralo time što je oduzeo sebi život”, rekao je i zaključio:Ovaj smo mural stvorili kako bismo se setili Keitha i osigurali da njegov plamen i dalje jako gori – ali i kako bismo podigli svest o Shout 85258 i neverovatnoj sms podršci koja je aktivna 24 sata dnevno. Nadamo se da će mural pomoći svima koji ga vide i da će spoznati kako je podrška udaljena tek jedan sms”.

Liam Howlett iz Prodigya takođe je komentarisao važnost dea, rekavši: “Svaka čast svima koji su se okupili kako bi se ovo dogodilo za cilj koji nam je tako blizu. Akse je učinio Keefa ponosnim.”

Mural se nalazi na adresi 62 Beechwood Road – manje od 100 metara od kluba Four Aces u kojem je bend svirao 1991. godine. Flint je preminuo u martu 2019. u 49. godini. Iz Prodigyja su potvrdili kako je uzrok smrti samoubistvo.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor