Klabing se polako vraća! PRIMAVERA ODRŽALA EVENT BEZ FIZIČKOG DISTANCIRANJA!

 Klabing se polako vraća! PRIMAVERA ODRŽALA EVENT BEZ FIZIČKOG DISTANCIRANJA!

Uz čekanje na ulazu i na garderobi treba pričekati i 15 minuta za rezultate brzog testa na koronavirus, ali se isplati.

Festival Primavera Sound održao je prošle nedelje test event kako bi testirali brzi test na covid-19. Događaj imenovan PRIMACOV posetilo je 1042 klabera u dvorani Sala Apolo u Barseloni, koja inače prima do 1600 posetioca. Muziku su puštali lokalni DJ-evi, a u dvorani nije bilo potrebno poštovati meru fizičkog razmaka zato što su navedenim testiranjima bili pušteni samo oni koji su bili negativni na testu. Da, uz čekanje na ulazu i na garderobi morali su dodatnih 15 minuta čekati na rezultate testiranja, ali se svakako isplatilo!

Tim koji stoji iz događaja, a koji uz organizatore slavnog festivala čine i stručnjaci iz bolnice Germans Trias u Barseloni i fondacije Fight AIDS and Infectious Diseases, događaj je proglasio uspešnim. “To je bio precizan cilj ove studije, potvrditi ovu vrstu testiranja kao ekstremno koristan alat za pomoć pri održavanju bilo kakve vrste evenata, muzičkih ili ne, bez društvenog distanciranja”, zaključili su.

Na tome tragu, sledećeg bi meseca londonski 100 Club, koji prima do 350 ljudi, trebao isprobati novi sistem ventilacije dizajniran da ukloni 99,99 posto štetnih patogena iz vazduha u prostoriji. Držimo fige da i njima uspe!

Izvor: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor