Kralj Ibice, Marco Carola, otvara sezonu ovogodišnjeg provoda, ove subote u Hangaru u Luci Beograd!

 Kralj Ibice, Marco Carola, otvara sezonu ovogodišnjeg provoda, ove subote u Hangaru u Luci Beograd!

Globalni trendseter i ambasador elektronske muzike, kao i jedan od ljubimaca domaće publike, Marco Carola, nastupiće u subotu 1. februara, u velikom Hangaru u Luci Beograd.

Na ovom dugo očekivanom događaju, pridružiće mu se predstavnik napuljske scene, Antonio Pica, dok su za domaću podršku zaduženi Kid Kimi – di-džej koji već dugi niz godina propagira poseban muzički spektar i mladi beogradski producent i di-džej Jovan Vučetić. Marco Carola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih godina prošlog veka. Zajedno sa istomišljenicima i klaberima željnim novog zvuka, Carola je otpočeo muzičku tranziciju. Uvek par koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je techno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu.

„Muziku ne doživljavam kao nešto što dolazi i prolazi, za razliku od mnogih koji prate trendove, bpm-ove. Posmatram evoluciju muzičke produkcije već jako dugo. Volim da slušam, osećam i stvaram novu muziku. Ranije su house i techno imali potpuno odvojenu publiku, danas to više nije slučaj. Kako su techno bitovi postajali sporiji, mnogi su u svoj muzički opus ubacili i house koji je bio pod uticajem novog zvuka.“ – izjavio je Carola.

Tri decenije kasnije Marco i dalje važi za jednog od najcenjenijih i najtraženijih izvođača na svetu, a uveliko je smatran za jednog od ključnih faktora u misiji da techno kao žanr dostigne svetsku priznatost.

Za Ibicu kaže da mu je godinama kao druga kuća, a njegov party brend Music On ujedno je i sinonim za jednu od najposećenijih klupskih noći na „belom ostrvu“, kao i tačka okupljanja svih važnih techno i tech house imena.

Prvi nastup u Beogradu Carola je imao u kultnom klubu Industrija, ranih dvehiljaditih godina. U to vreme bio je vodeća svetska zvezda minimal techno-a, a njegov nesvakidašnji nastup i besprekoran miks na tri gramofona doneli su mu armiju fanova. U to vreme se među domaćom publikom željnom klupske kulture i novog globanog fenomena, stvorio kult Marco-a Carola-e – klaberi su bili opčinjeni Carola-inom magijom. Tokom prethodne dve decenije, našu zemlju posetio je nekoliko puta, nastupao je u svim klupskim prostorima, od Industrije i Barutane, preko SKC-a, Bašte Sava Centra i Kolosa, kao i na festivalima, kao što su Central Dance Event, Exit i Love Fest. 

„Prvi put sam nastupao u Beogradu pre 20 godina, sećam se da je u pitanju bio neki potpuno andergraund klub. Dosta puta sam dolazio tokom prve dekade dvehiljaditih, pa samim tim sa vašom publikom imam posebnu konekciju. Volim duge setove, jer na taj način mogu da ostvarim još bolji kontakt sa publikom i da ih bolje razumem, jer cela magija se dešava na dancefloor-u, samo treba dobro posmatrati i pročitati šta ljudi žele“ – mišljenja je Carola.  

Magija ovog italijanskog maestra leži u hipnotičkoj višečasovnoj vožnji po krajnjim granicama vremena i prostora u kome obitava današnja elektronska muzika.

Ograničen broj ulaznica za nastup Marca Carole dostupan je po ceni od 1390 dinara za parter i 1890 za VIP sektor putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix-a i Ticket Vision-a. 

https://cooltix.rs/event/BlenderPresentsMarcoCarola-5da0b4b201dbfc00100b024a
Avatar photo

Autor: Igor