LAURENT GARNIER GLAVNI JE FOKUS NOVOG DOKUMENTARCA O KLUPSKOJ KULTURI

 

Francuska superzvezda DJ Laurent Garnier pokrenuo je Kickstarter kampanju kako bi pomogao finansirati svoj novi dokumentarac, Laurent Garnier: Off the Record, o klupskoj kulturi i njegovoj 30-godišnjoj karijeri.

U režiji reditelja u usponu Gabin Rivoirea, film prati Laurenta Garniera iza scene tokom raznih nastupa u New Yorku, Londonu, Detroitu, Hong Kongu, Tokiju i Bruxellesu u razdoblju od 2018. do 2019. godine. U filmu su i druge legende poput Millsa, Derrick Maya i Pedra Wintera, a dokumentarac prikazuje evoluciju Garniera i techno muzike “od legendarne Haciende u Manchesteru do ulica Detroita”.

Kickstarter kampanja, koja je rođena iz želje “okupljanja zajednice oko projekta”, dolazi u paru s duhovitim trailerom koji nam pokazuje kolektivni napor underground scene koja je ušla u ovaj film. Sve u svemu, dokumentarac govori o poslednjoj velikoj muzičkoj revoluciji 20. veka kroz oči jednog od svojih pionira: jednog i jedinog Laurenta Garniera.

“Tokom godina, meni i mom menadžeru pristupili su brojni ljudi s brojnim predlozima za snimanje dokumentarca o mojoj karijeri”, piše Garnier na Kickstarter stranici. “Oni koji me imalo znaju, znaju da učestvovanje u filmskom projektu sa jedinom temom “ja, moj život, moj rad “, ne bi bilo moguće bez originalnog i dubokog pristupa. Međutim, malo po malo, ideja o dokumentarcu našla je dom u mojoj glavi i mislim da je danas došlo vreme da ga podelimo sa svetom.”

Pogledajte trailer u nastavku. 

Avatar photo

Autor: Igor