Legenda progressive scene Nick Warren vraća se u Barutanu!

 Legenda progressive scene Nick Warren vraća se u Barutanu!

Jedan od veterana elektronske scene Nick Warren vraća se u Barutanu u petak 29. jula. Ovom superstaru na bini će se pridružiti dugogodišnji saradnici Marko Vuković i Bokee u specijalnom back2back DJ setu, kao i novosadski DJ Fakir.

Ulaznice su u prodaji putem Cooltix onlajn platforme, po promo ceni od 990 dinara za regularne karte i 1490 dinara za VIP, kao i na prodajnim mestima Ticket Vision- i Gigs Tixa.

Nick Warren je jednostavno rečeno ambasador elektronske muzike. Postao je jedan od superstar DJ-eva sredinom 90-ih, zajedno sa Paulom Oakenfoldom, Sashom i Tall Paulom, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. I dan danas Nick Warren je na samom vrhu klupske scene, puneći klubove i arene širom sveta, od Londona preko Buenos Ajresa, do Burning Man festivala, implementirajući na plesne podijume svoj jedinstven muzički stil koji je mešavina progresivnih zvukova, dubokih melodija i groova. 

Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće Renaissance i The Balance Series. Cela njegova diskografija i popularni The Soundgarden miksevi čine ga jednim od prvih superstar DJ-eva na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Warrenova muzička širina i raznolikost čine da svaki njegov performans predstavlja jedinstveno iskustvo slušanja, a njegov specifičan pristup muzici omogućio mu je da se poveže sa klaberima na globalnom nivou.

Nick Warren se 80-ih godina preselio u Bristol i do ranih 90-ih postao je jedan od glavnih gradskih DJ-eva. U to vreme, vrteo je eklektičnu paletu žanrova, od duba i hip hopa, do house-a, koji je postao njegov omiljeni stil muzike. Kada su kolege iz Bristola, sastav Massive Attack krenuli na turneju po Americi, pozvali su Nicka da im bude DJ tokom turneje, što svedoči o njegovim veštinama za gramofonima, kao i njegovoj tadašnjoj reputaciji. Nakon toga, Nick Warren je započeo svoju neverovatno uspešnu rezidenturu u klubu Cream u Liverpulu.

Narednih godina uživao je u velikom uspehu. Kroz kombinaciju odličnih mikseva za Mixmag, DMC, i veoma uspešan Global Underground serijal, i izdavanjem niza klupskih hit singlova, dostigao je sam vrh elektronske i house scene. Nastavio je da izdaje albume, singlove i remikse sa svojim partnerom iz Way Out West projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike.

U kasnim 2000-im okrenuo se poslovnoj strani muzičke industrije. Sada, kao posrednik za nove talente, bristolske izdavačke kuće Hope Recordings, Nick Warren provodi vreme tragajući za novim zvezdama, koje će razvijati i promovisati. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla The Soundgarden, u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike.

Avatar photo

Autor: Igor