LEGENDARNI DETROITSKI DJ I PRODUCENT MIKE HUCKABY JE PREMINUO!

 LEGENDARNI DETROITSKI DJ I PRODUCENT MIKE HUCKABY JE PREMINUO!

Legenda grada Detroita i jedan od najboljih house i techno producenata Mike Huckaby umro je u petak, 24. aprila. Još nije poznat tačan uzrok smrti.

Još u martu mesecu Huckabyjevi prijatelji osnovali su fondaciju “GoFundMe” kako bi mu pomogli u onome što je opisano kao “medicinski nedostatak”. Cilj je bio da se skupi 7000 dolara, a prikupili su više od 26 000 dolara za pomoć njegovim bolničkim računima. Kao DJ i producent, to je značilo da Huckaby nije imao medicinsko osiguranje.

Mnogi obožavatelji, DJ-evi i izdavači su na Twitteru odali počast životu Mikea Huckabyja, uključujući Disclosure, Ghostly i mnogi mnogi drugi. Detroitski velikan kao što je Mike Servito rekao je na Twitteru: „Mike je bio moj mentor, moj učitelj. Neizmerni uticaj je imao na mene. Svih ovih decenija kasnije, držim ga na najvišoj listi. Mike Huckaby i njegovi beskrajni doprinosi uvek će biti moja istina. “

Mike Huckaby je bio legenda u Detroitu. Njegovi EP-ovi za ‘Deep Transportation’ su sjajni su primeri dubokog house zvuka po kojem je postao poznat. Takođe je postao ključna veza između Detroita i Berlina, prvi put puštajući u Trezoru 1997. godine. Nastavio je voditi sopstvene lejblove “Deep Transportation” i “S Y N T H” i održavao impresivan globalni raspored turneja tokom svog života.

Osim što je iza sebe stvorio impresivan put karijere, Huckaby je bio ključan za obrazovanje sledeće generacije detroitskih DJ-eva i producenta svim potrebnim DJ veštinama. Vodio je mnoge radionice o programima Native Instruments i Ableton u Youthvilleu – neprofitnom centru za mlade u gradu.

Mike Huckaby je gostovao nekoliko puta u Srbiji od klubova, pa do velikih prostora. Nama će uvek ostati u sećanju njegovo gostovanje na Apgrade žurci 2015. godine kada je gostovao zajedno sa Minilogue. 

RIP LEGEND!

Avatar photo

Autor: Igor