Lovefest u finalnom izboru za najbolji festival u Evropi

 

Lovefest, muzički i umetnički festival iz Vrnjačke Banje, plasirao se među 12 najboljih evropskih festivala srednje veličine u okviru takmičenja koje organizuje European Festival Awards (EFA). Najveći festival ljubavi u Srbiji tako je stao rame uz rame sa nekim od najpoznatijih evropskih muzičkih događaja, među kojima su švedski Way Out West, hrvatski Hideout, kao i nemački Berlin festival.

Prema rečima organizatora, Vrnjačka Banja kao i cela zemlja imaju veliki razlog da budu ponosni, jer ulazak Lovefesta među najbolje dodatno učvršćuje festival kao prepoznatiljivi brend Srbije u svetu.

“Veoma smo polaskani činjenicom da smo se našli u finalnom izboru za najbolji festival u Evropi. Lovefest je u svom osmom izdanju dostigao rekordni broj od 60.000 posetilaca što je tri puta više u odnosu na prethodnu godinu, a nominacija i ulazak u finale nam govore da smo na pravom putu ka izgradnji velikog evropskog festivala koji već sada u našu zemlju privlači posetioce iz celog sveta”.

Osim festivala, biraće se i najbolji hedlajneri među kojima su prošlogodišnji pobednici Arctic Monkeys, kao i Stromae, Arcade Fire, Jack White i drugi.

Pobednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji na festivalu Eurosonic Noorderslag u Groningenu 14. januara sledeće godine, a prema rečima predstavnika organizacije EFA za pobednike u svim kategorijama glasalo je više od 1.2 miliona ljudi, što je dva puta više nego prethodne godine.

Da podsetimo, Lovefest je ove godine održan od 7. do 9. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Uz izvođače kao što su Jeff Mills, Mark Knight, James Zabiela, Tom Trago, Finnebassen, Levon Vincent, Bad Copy, Who See, Partibrejkers i mnogi drugi, osmo izdanje festivala ljubavi, posetilo je više od 60.000 ljudi iz zemlje i sveta.

Avatar photo

Autor: Igor