„LP ELEKTRO“ GOSTI NA KONCERTU PAROVA STELARA U HALI SPORTOVA

 

Na koncertu koji  će Parov Stelar, osnivač elektro svinga, muzički producent i najuspešniji austrijski internacionalni umetnik, održati u Hali Sportova na Novom Beogradu  8. aprila 2017.godine, kao gosti će nastupiti i synth-pop grupa iz Beograda LP Elektro.

LP Elektro je najnovija muzička grupa beogradskih muzičara Sonje Lončar i Andrije Pavlovića (Andy Pavlov) i njihov najmlađi kreativni proizvod nastao kao plod dugogodišnjeg rada u okviru različitih instrumentalnih sastava (LP DuoOla Horhe) ali i komponovanja muzike za različite pozorišne predstave. Nakon trinaestogodišnje zajedničke saradnje i sviranja dva klavira u okviru LP Dua, rešili smo da ostvarimo našu ljubav prema elektronskoj muzici i sintisajzerima objašnjava Sonja.

Ova grupa stvara sofisticiranu, savremenu elektronsku muziku upotrebom novih i starih sintisajzera u kombinaciji sa minimalnim, plesnim ritmovima i konceptualnim ili ljubavnim tekstovima. Njihov prvi singl “Potvrda” rađen je u saradnji sa kompozitorom i producentom Urošem Petkovićem (Shazalakazoo, Jazzotron) i poznatim glumcem Nikolom Vujovićem koji je otpevao ovu pesmu. Nakon što smo ostvarili svoje snove kao profesionalni pijanisti i nastupili kao LP Duo u Karnegi Hol-u, sada se otvara jedno novo poglavlje naše elektronske karijere. Ove večeri ćemo svirati sa bendom i biće nezaboravna atmosfera! obećava Andrija i dodaje da se jako raduju dolasku Parova Stelara u Beograd, kao i mogućnosti da svoj novi synth-pop projekat LP Elektro predstave beogradskoj publici.
 
Parov Stelar uskoro kreće na svetsku turneju „The Burnin Spider Tour“ na kojoj će promovisati i svoj novi album. Nedavno je objavio i dva singla: “Step Two”, koju je snimio sa svojom suprugom, austrijskom umetnicom Lilja Bloom, kao i naslovnu numeru sa izdanja “The Burning Spider” koje očekujemo 21.aprila.  Nastupi na turneji  čiji je početak zakazan za 12.mart u Australiji, biće potpuno drugačiji od ranijih i pored pesama sa novog albuma, uključivaće i ranije hitove kao i blues semplove Muddy Watersa i Lightining Hopkinsa sjedinjene u klasični Stelarov zvuk.

Parov Stelar objavio je 9 albuma i više od 20 EP-a. Njegova muzika nalazi se u brojnim filmovima, TV emisijama i reklamama. Sarađivao sa brojnim zvezdama svetske muzičke scene,  ima milion fanova na Facebooku i više od 100 miliona pregleda na Youtube kanalu, a njegove numere nalaze se na više od 700 kompilacija.

Sa svojim bendom održao je više od 600 nastupa širom sveta,  sasvim je sigurno da će u Beogradu sve prisutne razigrati kombinacijom džeza, svinga i elektronike. Ono što je sigurno je da donosi dosta energije koja direktno pokreće telo i pleni dušu.

Ulaznice za koncert po cenama: 2400, 2600 i 3500 (VIP) dinara  u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima i kao i online preko sajtova www.eventim.rs. i www.scnovibeograd.rs

Organizator koncerta su Hala Sportova i HHArtists.  

Linkovi:
LP ELEKTRO: 
https://www.youtube.com/watch?v=pusKCQONfuU
https://www.youtube.com/watch?v=SEapo1wQ1qM
www.facebook.com/lpelektro

PAROV STELAR:
https://www.youtube.com/watch?v=I2Kwgsn1Ggk
https://www.youtube.com/watch?v=sCv-PIs-ilo
https://www.facebook.com/parovstelar/?fref=ts

Avatar photo

Autor: Igor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *