Luke Slater se veraća kao The 7th Plain i to sa dva nova albuma koji će se naći na Ostgut Ton-ovom sub lejblu A-TON.

Luke Slater se vraća kao The 7th Plain i to sa dva nova albuma koji će se naći na Ostgut Ton-ovom sub lejblu A-TON.

Slater-ova prethodna pojavljivanja kao The 7th Plain datiraju iz 2016. godine kada je potpisao prvo izdanje “Chronicles I“ za A-TON, i tako utvrdio ovaj sub lejbl kao platformu za neobjavljen arhivski materijal, ambijentalnu muziku i izdanja koja su povezana sa umetnošću. Prva kompilacija od osam traka u jednu ruku bila je podeljena između klasika “My Yellow Wise Rug“ i “The 4 Cornered Room“ i prethodno neobjavljenih traka s druge strane, sa ciljem da obezbede drugačiji, remasterovan okvir za Slater-ove futurističke vizije iz prošlosti. Sada, sa izdanjem “Chronicles II“ i “Chronicles III“, kao i specijalnim vinyl boxset izdanjem, rečeno nam je da se “putovanje nastavlja dalje u spoljašnji i unutrašnji prostor”.

Kao i njegov prethodnik, “Chronicles II je podeljen između prethodno objavljenog materijala iz pomenutih albuma, kao i četiri neobjavljene pesme:  “Silver Shinhook”, “Wand Star”, “I Think I Think Too Much,” i “JDC”.

A-TON-LP08 Artwork - Web

Za razliku od toga, “Chronicles III“ se sastoji isključivo od muzike iz kataloga General Production Recordings-a, a stilski se smanjuje prema perkusivnom tehno – funk zvuku i više prema slomljenim ritmovima slobodnog oblika – kao što su Lost, Time Melts i Milentum.

A-TON-LP07CD07 Artwork

Pored specijalnog vinyl boxset-a (6×12“ LP) koji uključuje “Chronicles I-III“, ograničeno izdanje nalepnica, esej koji je napisao Joe Muggs i kompletnog download koda, sva izdanja biće dostupna na CD-u, 2x LP i prvi put u digitalnim formatima.

Tracklist – Chronicles I
01. Boundaries
02. Extra (The 7th Plain Remix)
03. Grace
04. Surface Bound
05. The Super 8
06. T Funk States
07. Slip 7 Sideways
08. Chords Are Dirty

Tracklist – Chronicles II
01. Silver Shinhook
02. Astra Naut-E
03. Wand Star
04. Convex
05. I Think I Think Too Much
06. JDC
07. To Be Surreal
08. Big Field

Chronicles” će biti dostupan 14. decembra na A-TON etiketi, ekskluzivno sa novom trakom “JDC” koja je sada dostupna na Bandcamp-u. Svako ko sada naruči album, dobija traku za download.

Izvor: XLR8R

Avatar photo

Autor: Igor