MEĐU NOMINOVANIMA ZA NAGRADU “AMBASADOR” SU EXIT, LOVEFEST, KLUB KULT, Illusions, Music Reactions i drugi…

 MEĐU NOMINOVANIMA ZA NAGRADU “AMBASADOR” SU EXIT, LOVEFEST, KLUB KULT, Illusions, Music Reactions i drugi…

Photo by: Todor Milojevic

Objavom nominacija za VII. izdanje nagrade “Ambasador” krenulo je i online glasanje publike za najbolja elektronska ostvarenja u 2023

Ljubitelji elektronske muzike i stručni žiri kojeg čine važni akteri sa scene su predložili više od hiljadu projekata i izvođača, od kojih je nešto više od 200 zaslužilo nominaciju za ovogodišnje izdanje nagrade. Među nominovanima, čak 29 izvođača i projekata dolazi iz Srbije.

To pokazuje da elektronska muzika kao deo kulturnih i kreativnih industrija i dalje raste u Hrvatskoj i regionu, a nagrada Ambasador prvi je pravi i relevantan pokazatelj stvarnog stanja na sceni. 

Za sedmo izdanje nagrade svojim nominacijama u po dve kategorije iz Srbije se ističu Acor – “Regionalno techno izdanje i Regionalni remiks godine” , Hobin Rude – “Regionalni DJ godine” i “Regionalno house izdanje”, Illusions – “Najbolji novi regionalni festival” “Art produkcija godine”, Fokus – “Regionalno bass izdanje godine” i “Regionalno dub/reggae izdanje godine” te Lag –  “Regionalni DJ godine” i “Najbolje regionalno techno izdanje”.

Jaka konkurencija očekuje EXIT i Lovefest u kategoriji “Najbolji veliki regionalni festival.” Interesantno će biti u kategoriji “Regionalni klub godine” gde se natječu redom beogradski klubovi – 20/44, Cult i Half. U kategoriji “Regionalni event godine” nominovani su Retrospektakl i Music Reactions

Plejada srpskih DJ-eva – Hobin Rude, Marko Nastić, Commissar Lag, Luton, Kristijan Molnar i Runy će se boriti za titulu regionalnog DJ-a godine. Auf Wiedersehen i Tamara Kezz su nominovani u kategoriji “Regionalni band/live act godine”. Marko Edge brani titulu “Fotografa godine”, ali ovaj put bira se “Kreativna event fotografija”.

Coeus i Makito se takmiče u kategoriji “Regionalno house izdanje”, Talpa i Goasia u “Regionalnom goa/psytrance izdanju godine”, dok Del Arno Band u “Regionalnom dub reggae izdanju godine”. Bella Technika, Euphorics i IDQ su među nominovanima za “Najbolji regionalni album/kompilacija godine, a Cruise Music u kategoriji “Regionalni label godine”.

Svoje favorite ljubitelji elektronske muzike mogu podržati glasanjem na službenom sajtu nagrade www.nagrada-ambasador.eu do 12. novembra u ponoć,  dok će za nagrade struke već ustaljenim tajnim glasanjem glasove dati stručni žiri. 

Ovogodišnji laureati Ambasadora biće otkriveni na dodeli nagrade u četvrtak 30. novembra u nagrađivanom zagrebačkom klubu “Boogaloo”. Više o samoj dodeli i popratnom programu možete proveriti klikom ovde.

Nagrada Ambasador poprima evropski karakter

Od 2016. najpoznatiji portal elektronske muzike Klubskascena.hr jednom godišnje okuplja celokupnu industriju elektronske muzike i dodeluje nagradu Ambasador za vrhunska dostignuća u elektronskoj muzici Hrvatske i regije.

Valja istaknuti kako postoje i zajedničke kategorije u kojima su nominovani hrvatski i regionalni predstavnici, što sigurno pomaže u jačanju scene, razmeni ideja i povezivanju kulturnih tokova, što je ujedno i jedan od ciljeva zbog kojih je i nastala sama nagrada Ambasador koja ima namere širiti se i povezivati na evropskom nivou, kao što je već bio slučaj predstavljanja hrvatske elektronske scene na konferenciji Paris Electronic Week.

Projekt realizuje organizacija Klubska kultura uz podršku HDS-ZAMP.

Više informacija o nagradi Ambasador i predstojećem sedmom izdanju možete pročitati na zvaničnoj web stranici te na društvenim mrežama – Facebooku, Instagramu i YouTubeu.

Avatar photo

Autor: Igor