Metodi Hristov: Očekujte žurku godine!

 Metodi Hristov: Očekujte žurku godine!

Di-džej i producent iz Bugarske, Metodi Hristov nastupiće po drugi put ove godine na Samo Tvrdo žurci u klubu Monsun, u subotu 12. decembra. Iza sebe ima skoro deceniju rada, a traka „Step Outside“ koju je izdao prošle godine lansirala ga je među svetske zvezde. Od tada njegov jedinstven, mračan i melodičan stil konstantno impresionira i osvaja ljubtelje techno i tech-house zvuka širom sveta.

Ove godine imao je turneje u Americi i Aziji, a redovan je gost svih poznatih klubova i festivala u Evropi. Letos je beogradskoj publici priredio žurku za pamćenje, a evo šta poručuje u susret predstojećem nastupu.

Poslednji put kada si gostovao u Monsunu na Samo Tvrdo, bila je to pakleno dobra žurka koja se još prepričava. Po čemu je ti pamtiš?

Da, bilo je zaista spektakularna žurka sa veoma ludom publikom i u odličnom prostoru, i zato jedva čekam moju drugu Samo Tvrdo žurku. :)))

Bio si veoma zauzet i vredan ove godine, da li je teško balansirati između svih tih nastupa, putovanja po svetu i stvaranja muzike? Kako ti polazi za rukom?

Jako je teško napraviti balans, naročito u mojoj profesiji. Pravim puno muzike i kako bi sve to bilo moguće moram veoma dobro da isplaniram vreme. Na primer, izuzetno pažljivo biram gde ću nastupati, naročito u poslednjih nekoliko meseci. Ne prihvatam bukinge samo da bih imao popunjen raspored i da bih se hvalio koliko nastupa imam. Trudim se da izaberem samo one najbolje kako bih na njima mogao da pružim 100% Metodija Hristova. A onda sam inspirisan da ostatak vremena iskoristim producirajući muziku.

Nedavno si osnovao svoju etiketu „Set about“. Reci nam nešto više o tome?

Ja nisam jedini osnivač „Set About“. Iza te ideje su takođe i Gallya kao i moj agent Marin. To je naš prvi lejbl i veoma smo uzbuđeni zbog tog projekta. To je verovatno i stvar koja me najviše okupira u poslednje vreme. Počećemo sa dve kompilacije na kojima će biti puno odličnih artista. Naše prvo izdanje izaći će 29. januara. Etiketa je orijentisana na techno, minimal i tech-house i već dobijamo veliku podršku od mnogih artista, što će uskoro biti i objavljeno.

„Set About“ parola glasi „We set about to spreading our inspiration“ … Šta te inspiriše dok stvaraš muziku?

Moja inspiracija dolazi iz apsolutno svega, ali najviše iz same muzike. Inspirišu me čak i stvari koje ne volim. Kod muzike volim raznovrsnost, pa je praktikujem dok produciram. Zato pravim muziku isključivo za moje setove, jer želim da moji setovi budu jedinstveni.

Podeli sa nama nešto što do sada nismo znali o tebi? Imaš li neki hobi?

Bavim se različitim sporotvima, fudbal, tenis, joga. To je način na koji opuštam um i osvežavam rasploženje i inspiraciju.

Beogradska publika jedva čeka da dođeš. Kakvu žurku ovoga puta možemo da očekujemo?

Očekujte žurku godine! :)))

Avatar photo

Autor: Igor