Miller Lovefest donirao zaštitne maske osnovcima u Vrnjačkoj Banji!

 Miller Lovefest donirao zaštitne maske osnovcima u Vrnjačkoj Banji!

Miller Lovefest je još jednom pokazao da misli na svoju zajednicu i dvema školama u Vrnjačkoj Banji donirao zaštitne maske za sve osnovce.

“Iako smo u ovoj godini pretrpeli velike gubitke, želimo da pokažemo da nam je zdravlje naših školaraca, a time i svih sugrađana na pravom mestu, jer svi smo svesni koliko se virus brzo širi. Takođe, svesni smo da nažalost svi roditelji nemaju mogućnost da deci priušte svaki dan nove maske i ovom donacijom smo hteli da i njima makar malo pomognemo. Miller Lovefest je festival koji je potekao, i koji traje dugi niz godina upravo u Vrnjačkoj Banji, i kada god imamo priliku nastojimo da vratimo zajednici dobrim delima. Tako smo u aprilu, na vrhuncu pandemije, donirali vizire za medicinsko osoblje specijalne bolnice “Merkur”, a sada smo odlučili da pomognemo osnovcima i da im olakšamo polazak u školu”, istakao je osnivač festivala Marko Vukomanović.

Miller Lovefest je u proteklih 14 godina svog postojanja bio deo, ali i inicijator, brojnih humanitarnih akcija, a za donaciju maski kažu da je gest koji je samo početni korak isticanja zahvalnosti zajednici u susret petnaestoj godišnjici postojanja festivala.

Uručenju donacije prisustvovao je i predsednik Vrnjačke Banje Boban Đurović, koji je tom prilikom istakao da je festival ovom donacijom dao dobar primer drugima da se uključe i pomognu svojoj zajednici koliko su u mogućnosti.

“Želim da se ispred opštine Vrnjačka Banja zahvalim predstavnicima Miller Lovefesta na ovakvoj donaciji i nadam se da će njihov gest motivisati brojne vrnjačke kompanije da i one pomognu u zaštiti zdravlja naših školaraca, za koje je veoma važno da i ove školske godine ostanu koncentrisani na dobre rezultate, a ne na virus, a na nama je da im to i omogućimo”, izjavio je Boban Đurović.

Predsednik opštine se osvrnuo i na odlaganje festivala i istakao da je ona doneta posle zajedničkog sastanka predstavnika festivala i lokalne samouprave. “Doneli smo tešku odluku da odložimo manifestaciju koja je veoma važna za naše mesto, ali vodili smo se pre svega idejom da moramo zaštiti zdravlje naših sugrađana. Odlaganjem festivala izgubili su ne samo festival, već i cela Vrnjačka Banja, ali to je bila najispravnija odluka kako bismo što pre stali širenju pandemije na put”.

Na donaciji Miller Lovefestu zahvalila se i direktorka OŠ “Popinski borci” Slavica Živković. “Velika zahvalnost festivalu na donaciji koja školi mnogo znači. Nadam se da je ovo samo početak dobrih dela za bezbrižnu nastavu i obrazovanje naših osnovaca”, navela je direktorka.

Kako navode iz organizacije, Miller Lovefest će i dalje pomagati u prevenciji pandemije koronavirusa, kako bi se lokalna samouprava što efikasnije i sigurnije izborila sa preprekama na koje nailazi.

Avatar photo

Autor: Igor