Monkey Business EP by Gibbon / Niraya Records

Nemanja Petrović aka Gibbon je rođen 21.06.1989. u Pančevu i živi u Kačarevu. Prva interesovanja za elektronsku muziku su mu se rano pojavila i sa 13 godina počinje da se interesuje za DJ-ing. Sa 16 dobija priliku da sazna i nauči nešto više o tome od svog prijatelja i budućeg DJ mentora Gorana Matijevića aka Abor!g!nal-a, koji mu pokazuje prve korake i najvažnije stvari. Za 18-ti rodjendan, roditelji odlučuju da podrže njegov san i kupuju mu DJ opremu. Od tog momenta, on dobija priliku da usavrši i utemelji do tada savladano i ubrzo nakon toga ima svoj prvi nastup u lokalnom klubu.

Pravci koji ga privlače su tribal, progressive i deep house, ali takođe voli i oldschool funky i disco house stil. 2010-te pravi svoje prve korake kada je u pitanju produkcija, ali ništa ozbiljnije. 2013-te se to pomera na viši nivo i uspeva da izda svoju prvu traku. Takođe je i član lokalne organizacije New Crew, koja je za svojim pultom imala priliku da ugosti Marka Nastića, Marka Milosavljevića, Marka Vukovića, Miloša Vujovića, Glasskeeperz i mnoge druge.


Predstavljamo vam njegov Monkey Business EP koji izašao danas za label Niraya Records. Pored originala, izdanje sadrži i nekoliko remix-a: Glender Tribal In Another World Mix, P&Throw Remix, Rikard Remix, Sich Remix i Glender Tribal Mix. Traka je rađena u Ableton-u, a plugin koji je najviše korišćen je Sylenth.
Trenutno je u svetu popularan sporiji tempo tako da se i on prepustio tome i napravio tribal traku na 120 bpm-a. Voli da se igra sa perkusijama i bass linijama pa ćete i to primetiti u njegovoj produkciji.

Avatar photo

Autor: Igor