MUZEJ MODERNE UMETNOSTI U ANTWERPENU PREDSTAVLJA IZLOŽBU O RAVE KULTURI

 

Muzej moderne umetnosti u Antwerpenu će predstaviti izložbu o rave kulturi ovog leta.

Organizovano u saradnji sa lokalnim klubom Ampere, ‘Energy Flash’ se ističe kao “prva izložba koja je uopšte razmotrila rave, kao i društvene, političke, ekonomske i tehnološke uslove koji su doveli do pojave ravea kao alternativnog pokreta u Evropi “.

Izložba koja će trajati od 17. juna do 25. septembra, dobila je ime po Joey Beltramovom klasiku za belgijski label R&S, a uključuje radove vizuelnih artista uz dizajn, muziku, modu, arhivske snimke, književnost i kazneno zakonodavstvo.

“Energy Flash će gledati na rave kao visoko politizovan fenomen. Kao pokret, donosi želju da bude samostalan, sa verom u toleranciju i eksperimentalni život, a sve je izgrađeno oko latentne energije elektronske muzike. Kao kultura bazirana na muzici, prihvata samostalnu praksu, izume i neobuzdanu kreativnost koja nesumnjivo vodi do najbujnijeg razdoblja u istoriji diversifikacije muzike.”, izjavio je kustos izložbe.

Tri klupske večeri održaće se za vreme trajanja izložbe. Prva će se održati 16. juna sa Kraftwerkovim Wolfgang Flürom i šefom R&S-a Renaat Vandepapeliereom. K’Alexi Shelby i Paul Du Lac nastupiće 17. juna, a Ame-a Kristian Beyer 18. juna.

Avatar photo

Autor: Igor