MUZIČKI VELIKANI TONY ALLEN I JIMI TENOR NASTUPAJU NA “MAD IN BELGRADE” FESTIVALU!

Poznati afrički bubnjar Tony Allen i ekscentrični finski muzičar Jimi Tenor nastupiće na ovogodišnjem MAD in Belgrade festivalu druge večeri, 25. maja, na Crazy Rabbit bini u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu.

Jimi Tenor i Tony Allen već su dobro uigrani u zajedničkim nastupima sa pratećim bendom, a posetioci će na MAD in Belgrade festivalu uživati u njihovoj melodičnoj svirki, punoj raznih egzotičnih ritmova, zvukova i pozitivnih vibracija! Sa Crazy Rabbit bine odzvanjaće afrobeat, afrofunk, jazz, fusion i reggae ritmovi, podgrejani elektronskom pozadinom. Kombinacija žanrova ne iznenađuje ako u obzir uzmemo činjenicu da se Alen smatra tvorcem afrobeat-a. Kroz saradnju sa mnogim drugim muzičarima, ovaj virtuoz na perkusijamaje razvio još jedan novi, hibridni zvuk, mešajući afrobeat i elektroniku, dub, R&B i rap i dao mu ime afrofunk. Na drugom kontinentu – poznati finski muzičar Jimi Tenor već skoro 20 godina piše i izvodi moderne kompozicije na skoro svim melodičnim instrumentima. Pored toga, Tenor se takođe bavi i fotografijom, režijom kratkih filmova i dizajniranjem garderobe i muzičkih instrumenata. Spoj Alenove dinamike na bubnjevima i Tenorove nepogrešive melodičnosti rezultirao je u jednom od najzanimljivijih live nastupa koje će MAD in Belgrade festival ponuditi ove godine!

 

Dva dana i dve noći neprekidne zabave, uz vrhunsko ozvučenja i džinovske skulpture i instalacije, učiniće MAD in Belgrade najboljom žurkom u Beogradu ove godine! Centralna mesta okupljanja svih parti-životinja biće dve glavne bine: Mad Dog i Crazy Rabbit bina, postavljene u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Osim u parku, žurka je i na vodi! Za one koji žele da deo magije prenesu na jutro i dan, žurka se širi na splavove i party brodiće, odmah nadomak glavnih festivalskih stejdževa! Na ovim manjim scenama, biće predstavljena posebna MAD izdanja domaćih party kolektiva i njihovih gostiju iz inostranstva. Igra je već počela na www.madinbelgrade.com gde posetioci mogu odigrati kviz i saznati koja se party životinja krije u njima.

 

Ulaznice za dvodnevni „MAD in Belgrade“ festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Avatar photo

Autor: Igor