Na 5. Dimensions festivalu isploviće 20 party brodova!

 

Nakon što je nedavno otkriven detaljan program 5. Dimensions festivala koji se sprema u četiri uzbudljiva dana i noći na štinjanskom poluostrvu, festival je upravo otkrio još jednu nezaobilaznu komponentu – zabave na brodovima. Legendarne zabave na brodovima od samog početka čine srce festivala, a za jubilarno, peto izdanje ova morska dimenzija doći će još više do izražaja. Uz osam pozornica na jedinstvenoj tvrđavi Punta Christo, iz festivalske luke isploviće 20 brodova kojima će ‘kormilariti’ neke od najvećih izdavačkih kuća, kolektiva i muzičkih medija iz sveta elektronske muzike kao što su Hessle Audio, Exit Records, Eglo Records, Resident Advisor, The Hydra, Dance Tunnel, Feelings i Ampere. Brodovi će danonoćno ploviti prekrasnom obalom pulskog zaliva i Nacionalnog parka Brijuni, sa polaznom tačkom u luci ispod tvrđave Punta Christo. Od popodnevnih krstarenja uz soul i disco muziku, do žestokih techno setova u sumrak, svima koji će ploviti Dimensions party brodovima zagarantovana je divna uspomena na leto 2016. Ulaznice za zabave na brodovima mogu se kupiti od srede, 27. maja preko sledećeg linka. Više informacija o svim brodovima pronađite ovde.

Ulaznice za zabave na brodovima su u prodaji od 25. maja

Već u četvrtak u podne prvi na redu sa popisa izdavačkih kuća, DJ-a i producenata koji će zaploviti Jadranskom obalom su Kahn i DJ Spinn koji će predstaviti stockholmski Strøm Festival. Istog dana na redu je i slavna londonska izdavačka kuća Hessle Audio na čelu sa svojim vodećim trojcem koji čine Ben UFO, Pangaea i Pearson Sound. Morski put u petak otvara Midland, Dan Shake i Andrew Hill predstavljajući popularno klupsko veče Abandon Silence iz Liverpoola, dok muzička institucija Sub Club iz Glasgowa donosi na pučinu intergalaktičke zvukove uz posebne goste na brodu. Kraljevi londonske underground scene Dance Tunnel sa domaćinima Zenker Brothersima i Space Dimension Controllerom udružili su snage sa magazinom Stamp the Wax te predstavljaju neke od njima najdražih muzičara. Ploveći po predivnom brijunskom akvatoriju putnici će uživati sa sjajnom posadom izdavačke kuće Eglo Records, na čelu sa kapetanom Alexanderom Nutom te Henryjem Wuom, K15 i Sassy J. Resident Advisor, jedan od najvažnijih medija elektronske muzike u svetu i Dimensions festival veže dugogodišnje prijateljstvo i tradicija RA zabava na brodovima. Ovo leto ovaj popularni brod isploviće u subotu popodne na čelu sa Jeremyjem Undergroundom i Suzanne Kraft te njihovim soul i disco zvukom.

 

DIMENISIONS Boat Party OVERVIEW update
Domaćini na brodovima su neke od najvećih izdavačkih kuća, kolektiva i muzičkih medija

Drum and bass zagrmeće Jadranskim morem sa broda Exit Records u subotu, a njim će upravljati dBridge, Alix Perez, Skeptical, Fixate i SP:MC. Londonsku house scenu predstaviće The Hydra klub i klupsko veče, a tim brodom će kormilariti Daniel Avery i Dolan Bergin, uz poseban set o istoriji čikaške scene kojeg sprema Loefah. U nedelju, 28. avgusta, zadnji dan festivala, prvi iz luke isplovljava We Bring You brod na čelu sa funky kapetanom Rahaanom uz niz gostiju koje uskoro otkrivamo. Sestrinski Outlook festival koji kreće nedelju dana nakon Dimensionsa predstaviće svoj masni bass zvuk nastupima The Buga feat Miss Red, Sama Bingae i Hodgea. Ljubitelji klasičnog house zvuka poesbno će uživati na Mood II Swing brodu. Kao poslednji u floti, na pučinu će u nedelju ploviti Dimensions brod uz techno i electro velikane Intergalactic Garyja i DJ Stingraya.

 

dimensions vikend
Ovaj vikend za Dimensions se zagrevaju Osijek i Beograd

Po celoj regiji i dalje se održava niz launch zabava kao zagrevanje za Dimensions festival. Ovaj vikend, u petak, 27. maja na redu je Beograd i to na kultnom mestu beogradske underground scene, brodu 20/44, u organizaciji Beyond House. U subotu, 28. maja, Osijek se zagreva za Dimensions u jednoj od najprestižnijih gradskih lokacija, osječkoj Barutani, uz DJ Deepa, Miss Sunshine aka Insolate, Volstera i Mimija.

Za pet godina Dimensions festival u Puli je postao prava meka za poklonike elektronske muzike širom sveta. Kako bi obeležio ovaj jubilej festival će se, od 25. do 28. avgusta, publici predstaviti u najopsežnijem izdanju do sada, dovodeći prvake iz sveta housea, techna, disca, soula i funka na festivalsku tvrđavu Punta Christo. Na jedinstveno putovanje u sve dimenzije elektronske muzike krećemo 24. avgusta u pulskoj Areni sa Massive Attack.

Ograničen broj povoljnijih ulaznica za posetioce i Hrvatske i regije i dalje je u prodaji. Ulaznice za koncert otvaranja Dimensions festivala u Areni te za festival kupiti putem Entrio sistema na pretprodajnim mestima širom zemlje.

Avatar photo

Autor: Igor