Na osmi Refresh u Kotoru dolaze Steve Bug, Mauro Picotto, Octave One i Kaiserdisco!

Ovogodišnji, osmi po redu, Refresh festival održaće se od 7. do 9. avgusta u kotorskom superklubu Maximus u Starom gradu. Na tri odvojene bine nastupiće preko 50 izvođača, a program glavne bine, koja prima oko 2000 posetilaca, predvode svetske DJ zvezde Steve Bug, Mauro Picotto, Jimmy Van M i tehno tandemi Octave One i Kaiserdisco!

Festival u Kotoru ponovo će na Fresh bini ugostiti neke od najzanimljivijih crnogorskih DJ asocijacija kao što su Tehno Klinika, Beat at Joes i GroovyCastelNouvo, a novitet ove godine svakako je Trance bina čiji hedlajneri su Will Atkinson, Standerwick i čuvena DJ diva Claudia Cazacu.

Kultni nemački DJ i producent Steve Bug konačno stiže na Refresh sa jednim od svojih nepogrešivih setova po kojima je dobro poznat svim ljubiteljima elektronskog zvuka. Prestižni magazin „Resident Advisor“ prozvao ga je „Gentleman of Techno“, jer uz istančan ukus i veštinu punu finesa, jednako pokreće najzahtevnije klabere i one kojima je njegovo ime, sa punim pravom, sinonim za odličan provod.

Italijanski majstor Mauro Picotto poslednjih godina plasira savremen tehno zvuk na etiketi „Alchemy“ i organizuje brojne velike žurke širom planete. Jedna takva desiće se upravo i na ovogodišnjem Refresh festivalu kada će prikazati dve decenije iskustva na sceni koje sežu i do hitova u dens grupi „Cappella“. Prepoznatljiv po megahitu „Komodo“, Picotto važi za jednog od najvećih techno i trance izvođača svih vremena, uz opus od preko 600 izdanja, prodatih u više od šest miliona primeraka! Poslednjih devet godina drži čuvenu noć „Meganite“ u superklubu „Privilege“ na Ibici gde mu gostuju Marco Carola, Ben Sims, Paco Osuna, Adam Beyer i druge tehno vedete.

Kaiserdisco je nemački tehno tandem čija popularnost vrtoglavo raste, još otkako su 2008. godine Frederic Berger i Patrick Buck odlučili da decenijske solo karijere udruže u furiozni duet. Za nepunih pet godina, ovaj dvojac iz Hamburga prepoznao je i potpisao švedski superstar Adam Beyer na etiketi „Drumcode“, a pored njega, o izdanja popularnih „Kajzera“ otimaju se izdavači „Terminal M“, „Suara“ i „My Best Friend“! Kaiserdisco danas vode i sopstveni „KD Music“ sa imenima poput Booka Shade, Marc Romboya, Mladena Tomića, Siniše Tamamovića, Eddie Amadora, Oliver Kleinea i drugih. Odličan prijem aktuelnog studijskog albuma „Meet Me On The Floor“ im donosi nastupe na najvećim festivalima i hedlajnerski status širom planete.

Octave One je tandem, ponikao u samom srcu Detroita, specifičan i po tome što ga čine braća, Lenny i Lawrence Burden. Vlasnici planetarno uspešnog singla „Blackwater“, Burdenovi su izdavači i najvećeg tehno hita svih vremena, „Jaguara“ DJ Rolanda, ali i brojnih drugih tehno klasika, objavljenih na jednom od stubova detroitske scene, njihovoj etiketi „430 West Records“. Octave One su poznati po neverovatnim nastupima uživo, po originalnom zvuku, kakav se ne može pronaći u setovima ostalih disk džokeja, po zvuku Detroita, drugačijem i posebnom.

Ulaznice za ovogodišnji, osmi po redu Refresh festival, od danas su u promotivnoj prodaji „1+1“ gdje se do 21. jula po ceni jedne trodnevne ulaznice od 20€, dobijaju dve! Nakon isteka promotivne prodaje, cena ostaće 20€ za trodnevnu, odnosno 10€ za jednodnevnu ulaznicu. Prodajna mesta su Pivnica As u Kotoru (Stari grad, Trg od oružja) i knjižara „Mamut“ u podgoričkom šoping centru „Delta City“.

Avatar photo

Autor: Igor