Na tvrđavi Punta Christo sprema se još jedna bogata festivalska sezona!

 

Tim Pozitivnog ritma je na današnjoj konferenciji za novinare najavio još jednu, bogatu festivalsku sezonu na tvrđavi Punta Christo pored Pule te niz drugih aktivnosti vezanih za PDV izdavačku kuću i klub Sirup.

Konferencija je održana u Pločniku, novom konceptualnom prostoru Pozitivnog ritma koji će biti uskoro biti otvoren, a objedinjuje kreativni pogon u kombinaciji s dućanom ploča i multimedijalnim, klupskim prostorom za svakodnevna druženja. Pokrenut u saradnji Pozitivnog ritma i tvrtke Alli Consilium (organizatora Lost Theory festivala) ovom je prilikom predstavnicima medija ekskluzivno otvorio svoja vrata.

Na jedinstvenoj lokaciji 200 godina stare tvrđave Punta Christo pored Pule ovo ljeto održat će se čak četiri festivala, kalendarskim redoslijedom to su Slurp!, Seasplash, Dimensions i Outlook festival, te poseban program u Seasplash Summer Clubu na tvrđavi koji ove godine radi i tijekom tjedna. Tvrđava i pripadajući joj Seasplash Summer Club i ove godine otvaraju svoja vrata tradicionalnim 3ple Dubble Trubble partyem u subotu, 21. svibnja

Naša izdavačka kuća PDV čija će baza postati upravo ovaj novi prostor ima svoj prvi showcase na velikom otvorenju kada će nastupati bendovi koji su izdali na našoj etiketi, a to su F.O.B., Stonebride, Ponor, ESC Life. Još jedna ekskluzivna novost koju otkrivamo ovom prilikom je i redizajnirana web stranica Pozitivnog ritma. – u uvodu je rekao Vedran Meniga.

Arsen Pavešić, voditelj kluba Sirup najavio je zatvaranje sezone Sirupa i najavio prebacivanje na ljetnu šemu s Slurp! festivalom.

Do zatvaranja sedme, jako uspješne sezone, kluba Sirupa ostala su još četiri vikenda. Od značajnijih gostovanja tu su DJ Jus-Ed i Vakula, a zatvaranje je planirano za 11. lipnja nakon čega je Sirup na pauzi do listopada. Slurp! serija ljetnih clubbing događanja održat će se 18. lipnja, 16. srpnja, 13. kolovoza i 24. rujna koje je ujedno i zatvaranje sezone na tvrđavi. Od programa možemo potvrditi suradnju s dvije domaće etikete Imogen i Vakum koji će imati svoje programe, 16. srpnja i 13. kolovoza – dodao je Pavešić.

 

Prvi u nizu festivala, i to potpuno u domaćoj proizvodnji je Seasplash festival, koji će se održati od 21. do 24. srpnja i to u posebnom soundsystem izdanju. Najopušteniji domaći festival donosi četiri dana odlične glazbe na sedam pozornica, uz dnevni program na plaži te niz radionica i popratnih sadržaja.

Za ovu, četrnaestu po redu sezonu, pripremamo posebno izdanje u kojem ćemo ugostiti najbolje od domaće soundsystem scene kao i dva jaka zvučna sistema iz vrha europske produkcije. To su britansko-njemački Abassi Hi Power i francuski O.B.F Sound System. Uz brojna najavljena imena najistaknutiji gosti su nam svakako britanska glazbeno-filmska legenda Don Letts i agilni izraelski DJ i producent Kalbata – rekao je Danijel Sikora iz Pozitivnog ritma te dodao kako je nedavno PDV objavio dvostruki album Filipa Motovunskog, koji će nastupiti i na Seasplash i na Outlook festivalu.

Već niz godina nastupam na svim festivalima u organizaciji Pozitivnog ritma, pa je utoliko prirodno bilo da na PDV etiketi objavim prvi album koji je presjek mojih deset godina u glazbi. – rekao je Filip.

 

U suradnji s britanskim promoterima na tvrđavi Punta Christo održat će se peti Dimensions festival, od 24. do 28. kolovoza, festival koji okuplja najbolje od svjetske elektroničke glazbene scene, te po deveti put najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture Outlook festival, od 30. kolovoza do 4. rujna.

Po mnogima možda najiščekivanije ovoljetno događanje je otvaranje Dimensions festivala u Areni, 24. kolovoza, točnije koncert kultne britanske grupe Massive Attack koji dolaze u punom koncertnom sastavu. Nakon pet godina diskografske pauze, tik pred izlazak novog albuma i sedam godina nakon zadnjeg nastupa u Hrvatskoj – rekla je Maja Gujinović iz Pozitivnog ritma te dodala kako koncertom kreće peto jubilarno izdanje festivala, a na tvrđavi će kroz sljedeća četiri dana i noći nastupiti preko 200 imena s vrha svjetske scene elektroničke glazbe, a predvode ih Richie Hawtin, Moritz von Oswald Trio, Mr. Fingers, Ben Klock, Moodyman, Marcel Dettmann. Specifičnost Dimensions festivala je širok izbor izvođača, od jazz fusion sastava do tvrdih techno DJ setova.

I Dimensions i Outlook festival su i ove godine pozorno osluškivali puls regije, te će tako pred međunarodnom publikom predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova, producenata i DJ-a. Na Dimensions festival tako među ostalima stižu Petar Dundov, Ilija Rudman, ABOP, Chui, Miss Sunshine aka Insolate, Cuisine Dub i ekstrakt, dok će na Outlook festivalu nastupiti Elemental, Kandžija i Gole žene, Egoless, Filip Motovunski, Bamwise, Dubble i Digitron. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu. Upravo na toj pozornici pred međunarodnom publikom predstavit će se domaći instrumentalni electro jazz rock sastav Chui, čiji je novi album proglašen najboljim domaćim izdanjem prošle godine.

Nastup na Dimensions festival će svakako biti jedan od vrhunaca naše karijere i samo kad pogledate popis izvođača možete zamisliti koliko će nam to značiti. Očekujemo odličan koncert i da u najboljem svijetlu predstavimo svoj material – rekao je gost konferencije Toni Starešinić iz benda Chui.

 

Tjedan dana nakon Dimensions festivala na istoj lokaciji kreće deveti Outlook festival, vodeći svjetski festival bass glazbe i soundsystem kulture. Najbolji svjetski glazbenici iz svijeta hip-hopa, duba, reggae, drum & bassa, dubstepa i svih nijansi nastupit će na sedam pozornica.

Festival u pulskoj Areni, 31. kolovoza otvara Damian ‘JR. GONG’ Marley najmlađi sin glazbene legende Boba Marleya, i sam vrlo uspješan reggae i dancehall glazbenik. Surađivao je s mnogim poznatim glazbenicima te je bio dio sastava Superheavy s Mickom Jaggerom, Joss Stone i Daveom Stewartom – dodala je Maja te najavila gosta konferencije, Shota iz Elementala koji ove godine nastupaju na Outlook festivalu.

Nama tvrđava svakako nije nepoznanica, već smo dva puta tamo svirali na Seasplash festivalu. Ljeto će nam biti intenzivno i radno i ovo će biti njegov savršen završetak. Obzirom kako neki od članova Elementala sviraju i u ABOP-u odlučili smo zajedno provesti oba festivala, odsvirati odličan koncert i dobro se zabaviti. Nema boljeg načina za pozdraviti se s ljetom – rekao je Shot iz Elementala.

 

Festivali 2016

SLURP!

18.6. / 16.7. / 13.8. / 24.9.
www.slurpfestival.com

14th SEASPLASH FESTIVAL

21. – 24.7.
www.seasplash-festival.com

DIMENSIONS FESTIVAL

24. – 28.8.
www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival

OUTLOOK FESTIVAL

31.8. – 4.9.
www.outlookfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/outlook-festival

Avatar photo

Autor: Igor