NAJHLADNIJI, ALI ZATO NAJTOPLIJI DJ SET U ZALEĐENOM KRALJEVSTVU LAPONIJE ODSVIRAO JE YOTTO!

 NAJHLADNIJI, ALI ZATO NAJTOPLIJI DJ SET U ZALEĐENOM KRALJEVSTVU LAPONIJE ODSVIRAO JE YOTTO!

Smrznuti prsti, tehničke poteškoće i zagubljeni dronovi nisu usporili hrabru ekspediciju.

Grupa hrabrih Finaca popela se na zaleđenu planinu sa generatorom, DJ uređajima i osetljivom opremom inače namenjenom manje zahtevnim vremenskim uslovima – priznajemo, zvuči kao početak vica ili neobične bajke, ali reč je o opisu okolnosti u kakvima je finski DJ Yotto odradio, kako ga je sam nazvao, “A Very Cold DJ Set” .

Usred pandemije koronavirusa, koja još uvek sprečava održavanje ikakvih muzičkih evenata, elektronska muzika svoje fanove časti online strimom nastupa koji se održavaju na neuobičajenim lokacijama, a zaleđene planine Laponije svakako su jedna od atraktivnijih pozadina za vrhunsku elektroniku. Sivo nebo, zaleđeno drveće i brojna udaljena jezera svojom su ćudljivošću i pomalo pretećom atmosferom pružili idealnu pozadinu za Yottove progressive house trake.

Selekciju je uglavnom temeljio na svojim radovima i trakama objavljenima na njegovoj etiketi Odd One Out, a vrtio je i neke dosad nepoznate i neobjavljene trake. Kao vrhunac se istaknuo Yottov remiks trake “I Need Someone” legendarnih Faithless, a pažnju je zaokupila i njegova nadolazeća kolaboracija s Cristophom.

“Tehničko čudo biblijskih DIY proporcija. Smrznuti prsti, tehničke poteškoće i zagubljeni dronovi nisu usporili hrabru ekspediciju”, duhovito je Yotto opisao svoj pothvat.

Izvor: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor