Nakon 11 godina Manu Chao stiže u Beograd!

Poznati muzičar i aktivista Manu Čao (Manu Chao) nastupiće u beogradskoj Hali Pionir 14. septembra u organizaciji AAA produkcije. Multikulturna zvezda Manu Čao stiže u Beograd sa svojim bendom La Ventura, još jednim od projekata koji otvara novu stranicu njegove izuzetne, impresivne karijere.

Pored bivšeg frontmena sastava Mano Negra, Hose-Manuela Tomasa Artura Čaoa, danas poznatog kao Manu Čao, u kvartetu su još i Mađid Fahem (Madjid Fahem) na gitari, potom Filipe Tebul (Philippe Teboul) na bubnjevima i Gambit (Gambeat) na bas gitari. Neobičan bend je prvobitno bio formiran kao eksperiment, međutim, već na prvim nastupima pokazalo se da je čuveni muzičar opet pronašao uspešnu i dobru formulu.U proteklih nekoliko godina, njihove energične nastupe videlo je više stotina hiljada ljudi širom sveta.

Rock kvartet Manu Chao La Ventura predstaviće publici u Dvorani Pionir najpoznatije pesme iz velikog muzičkog opusa Manu Čaoa, ali i nove pesme o ljubavi, životu u emigraciji i borbi za bolji svet, koje do sada nikad nisu objavljene. La Ventura je intiman, kolorističan set kojim francuski muzičar, kao i do sada u svom stvaranju, uveseljava svoje poklonike neverovatnom mešavinom različitih muzičkih stilova, u rasponu od roka i panka, preko ska do rege muzike. Gde pronalazi inspiraciju večiti buntovnik Manu nedavno je izjavio:

“Ulična kultura je nepresušan izvor ideja i novih ritmova, inspiraciju pronalazim i u lokalnim scenama različitih zemalja i nacionalnosti”.
Iskrenost jednog od najuticajnijih muzičara današnjice Manu Čaoa niko ne dovodi u pitanje, iz jednog prostog razloga –
svaki njegov nastup predstavlja istinsko predavanje obožavaocima. O njegovim nezaboravnim koncertima – 2002. godine na Tašmajdanu, 2008. godine na Exitu i rasprodatoj dvorani 2011. godine u Novom Sadu, dugo se pričalo i prepričavalo da su vanserijski i nabijeni dobrom energijom i emocijama.


Prodaja ulaznica
za koncert Manu Chao La Ventura je počela u ponedeljak 15. jula preko sajta www.gigstix.com. Inače, ulaznice se mogu kupiti od 22. jula i na prodajnim mestima Gigs Tix i Corner Shop-ovima širom zemlje. Samo najbrži fanovi biće u prilici da nabave ulaznice po promotivnoj ceni od 2.000 dinara. U pretprodaji cena ulaznica je 2.500 dinara, a na sam dan koncerta cena ulaznica će iznositi 3000 dinara.


Avatar photo

Autor: Igor