“NE MOŽEŠ POSTATI DJ KAD IMAŠ 20 I JER MISLIŠ DA JE COOL!”

 

DJ i producent sa bazom u Berlinu, Ricardo Villalobos kaže kako postajanje DJa ne može biti forsirano samo zato što neko misli da je to cool stvar za učiniti. U nedavnom intervjuu za the Guardian, minimal pionir se dotakao teme koliko je snažne strasti potrebno kako bi se postalo DJ, što se ne može pronaći negde, već je ukorenjeno u celi život DJ-a. “Ljudi koji puštaju muziku moraju biti DJ-evi celi svoj život. Ne možeš postati DJ sa 20, samo zato jer misliš da je to cool. To vas prožima; plačete zbog ritma. Ja plačem celo vreme.”, rekao je Villalobos.

Gledajući Villalobosa kako nastupa, očito je da je zaljubljen u muziku, s obzirom na količinu energije koju koristi, često plešući energično kao i publika. On kaže da jednostavno tako reaguje na muziku: “Ja sam hiper-kinetičan lik, imam puno energije – mogu biti DJ čak i bez droge.”, kaže Ricardo.
Njegova strast prema muzici donela mu je puno uspeha, ali sada, sa 47 godina, više se brine oko svoje porodice, nego oko DJ karijere. Dodao je: “Moja supruga me ne gura da zaradim više novca – kaže kako sam ja ono što im je potrebno, kao otac, da budem tamo. To je stvarno lepo, spašava me od toga da pokušavam biti što uspešniji. Jer se stvarno trudim da ne budem uspešniji. Ja sam anti-promocija, anti-internet.”

Danas je Villalobos jedan od najobožavanijih DJ-eva u industriji sa regularnim pojavljivanjima u klubovima i festivalima sirom sveta, ali možda njegova posvećenost porodici bude značila manje gigova. Nedavno je izdao poslednji album, ‘Empirical House’ preko [a:rpia:r], a sudeći prema dobrom odazivu publike, jasno je da je dance muzika njegova prva ljubav.

 

 

 

 

Izvor: MixmagAdria

 

Avatar photo

Autor: Igor