NEOBIČNA SARADNJA: INSOLATE I SARA RENAR ZAJEDNO U STUDIJU!

Na Instagram feedu nedavno je osvanula zanimljiva objava na profilu cenjene i prepoznatljive DJice i producentkinje, Insolate iz Hrvatske. Naime, sa svetom je podelila fotografiju iz studija, na kojoj su ona i zagrebački artist Sara Renar, uz kratki opis: “Deliti studio s ovom damom je pravo zadovoljstvo. U toku je kreiranje nove muzike sa Sarom Renar.”

Objava nas je zaintrigirala, jer s jedne strane imamo regionalnog electro-majstora, a s druge perspektivnog regionalnog indie-pop artista, pa smo se potrudili saznati o čemu je reč. A najbolje odgovore mogu nam ponuditi upravo glavni akteri čitave priče – Sunčica (Insolate) i Sara.

“Saru sam prvi puta uživo poslušala na UFO Festu u Osijeku, gde smo obe nastupale. Tu mi se rodila prva ideja da je nekako uključim u ono što radim, jer se obe bavimo nekonvecionalnim i apstraktnim pristupom muzici” otkriva Insolate i nastavlja: “Nakon toga sam počela raditi na svom prvom albumu, koji izlazi krajem godine, i poželela sam na dve, vrlo apstraktne pesme uključiti i ženski vokal. Preko zajedničkog prijatelja sam došla u kontakt sa Sarom, opisala joj šta sam imala na umu i tako je krenula saradnja”.

Kako to obično i biva, prva razmena muzike dogodila se slanjem traka, na koje je Sara dodavala svoje vokale, da bi nakon toga usledio i rad u studiju! “Odmah smo shvatile kako će ovo prerasti u više od samo suradnje na dve pesme za album i rodila se predivna saradnja i sati i sati materijala na kojima trenutno radimo”, zaključuje Insolate.

Svoj deo priče i utiske otkrila je i Sara Renar: “Mene je odmah zaintrigiralo što je reč o žanru u kojem nemam nikakvog iskustva kao muzičar, tek nešto malo kao publika. Odmah smo ‘kliknule’ – isprva virtualno slanjem traka, a kad sam konačno došla ‘jammovati’ u njen studio u Osijeku znale smo da smo na tragu nečeg uzbudljivog i lepog. Ne možemo vam još sve otkriti o tom projektu da ne kvarimo iznenađenje!”
 
Izvor: mixmaxadria.com
Avatar photo

Autor: Igor