Nicolas Jaar za novi Apgrade 13. novembra u Hangaru Luke Beograd!

 

Karijera Nicolasa Jaara odavno je predmet interesovanja ne samo zahtevne elektronske publike već i istraživača modernih transžanrovskih fenomena. Sin jednog od najvažnijih čileanskih vizuelnih umetnika 20. veka Alfreda Jaara i njujorške dizajnerke Evelyn Maynard, Nicolas je odrastao u uzbudljivom i kreativnom umetničkom okruženju u kome su se preplitali muzika, performativna umetnost i moderni dizajn.

Rani ulazak u vode klupske elektronske kulture doživeo je kao potragu za sopstvenim stilom i umetničku nezavisnost. O uspehu tog puta svedoči ne samo status jedne od najvećih zvezda ovog usmerenja koja izaziva ogromno interesovanje svuda gde se pojavi već već i vrlo konkretna priznanja kao što je trostruki izbor za najbolji svetski živi nastup po Resident Advisoru, bibliji aktuelne elektronske scene. Nakon nekoliko singlova i klupskih hitova „El Bandido“ i „Mi Mujer“, 2011. izdao je album „Space Is Only Noise“ kao 21-godišnji student na Univerzitetu Brown. Ovaj album postao je instantni klasik prepoznatljiv po spoju sporogorećih latino ritmova i uticaja popularne „amerikane“ i bluza, obojenih specifičnim Jaarovim vokalom.

Nakon kraja projekta Darkside, Jaar je ove godine objavio album „Pomegranates“ koji je imaginarni soundtrack za filmsko remek delo jermenskog režisera Sergeja Parađanova „Boja nara“ iz 1982. godine. Ovu filmsku kompoziciju Jaar je opisao kao „kolaž ambijentalne muzike stvorene u poslednje dve godine“, sastavljen od zanimljivih delova numera koje do sada nisu objavljene. Arhitektura zvuka, složene teksture i zvučni pejsaži, pojmovi su koji donekle opisuju zvuk na ovom izdanju koji je izmešteno van jasnih žanrovskih granica. 

Aktuelna turneja za Jaara je povratak iz voda namenske muzičke apstrakcije u punokrvni dancefloor spektakl. Svoj klupski zvuk opisuje kao „ritmičnu bol: muziku uz koju možete srećni da igrate ali i da se prepustite melanholiji“. To očigledno proizilazi iz njegove vizije elektronske muzike kao „elastične“, sve do krajnjih granica kreativnosti – otvorene da primi svaki uticaj i svaki umetnički impuls. Zato će njegov treći beogradski nastup 13. novembra biti prilika da se uverimo u razmere njegove aktuelne DJ imaginacije u kojoj na radost mnogih ima mnogo više elemenata hedonizma nego ranije.

Prethodne Apgrade žurke u protekla dva meseca ugostile su neka od najvećih i najaktuelnijih imena savremene elektronske muzike kao što su Richie Hawtin, Loco Dice, Mathew Jonson, Function, Efdemin, Boris, Fabio Florido, Julian Jeweil, Caleb Calloway i drugi. U tom stilu Nicolas Jaar će svojim DJ setom pokazati kako se veliki prostor kao Luka Beograd može doživeti na kompletno drugačiji način. Oni koji su posle njegovog live nastupa u Bašti Sava centra bili na after partyju u kultnom klubu 20/44, znaju kako njegova muzička selekcija sadrži sve elemente neophodne za energičan i prevashodno originalan DJ set, na radost publike željne plesa, ali i posebne kreativnosti za miks pultom.

Lokacija: Hangari Luka Beograd
Cena Karte: 990.din

Za više informacija posetite oficijalni facebook event klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor