Njujork Tajms: EXIT u Top 5 muzičkih festivala na svetu!

 

Jedan od najuglednijih svetskih listova Njujork Tajms, najčitaniji časopis u SAD i dobitnik rekordnih 117 Pulicerovih nagrada, objavio je listu najboljih festivala na svetu, gde se EXIT našao među prvih pet, jednako rangiranih!

U ovom najužem izboru našli su se i najveći svetski festivali, engleski Glastonbury, španski Primavera Sound, japanski Fuji Rock Festival, kao i mađarski Sziget. U tekstu se kao prednost, izdvaja koncept EXIT Avanture, koja se posle magične tvrđave na obali Dunava seli na Jadransko more. U opisu preporuke pored informacija da će na ovogodišnjem EXIT Festivalu nastupiti neka od najvećih zvezda današnjice imena uključujući Wiz Khalifu, Ellie Goulding i Davida Guettu, Times navodi da oni koji priželjkuju više provoda bi trebalo da se upute na čuvenu plažu Jaz u Crnoj Gori, gde se od 14. do 16. jula održava Sea Dance festival. Sea Dance se takođe našao u izboru preporuka čuvenog britanskog magazina Ministry of Sound, kao jedan od festivala koje ovog leta nikako ne treba propustiti. Navodeći da ovogodišnji line up predvodi neke od najvećih svetskih zvezda elektronske scene kao što su Skrillex, Andy C, Jeff Mills, Black Coffee, Goldie, Lost Frequencies My Nu Lang i Sister Bliss – Faitless DJ set. Britanci u tekstu navode: “Dodajte na ovakav program još i predivnu plažu, pristupačne cene, sjajno vreme i pronaći ćete pravi dragulj zabave”, ističe se u tekstu.

Ove godine stigla su i druga, brojna priznanja svetskih medija, pa su svoje preporuke za EXIT Avanturu dali još i CNN koji je naveo da je “EXIT puno više od muzike, a njegova lokacija unutar impozantne Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu čini festivale u njivama pomalo patetičnim”. I britanski Gardijan je napisao kako je “ovaj nagrađivani festival, zadržao svoju društvenu misiju podrške mladima na Balkanu”, a Dejli Miror je postavio pitanje: “Zašto ne biste spojili letovanje sa muzičkim festivalima uz odlazak u zemlje u kojima još niste bili? Ima smisla”, dok je list Dejli Ekspres naveo da “i posle 16 godina, EXIT i dalje radi punom parom, a ovogodišnja ponuda nije za one slabog srca!” Čak je i famozno italijansko izdanje prestižnog magazina “Vogue” kratko i jasno poručilo: “EXIT je institucija svetske festivalske scene!” Prilikom ovogodišnjeg proglašenja Exita za Najbolji evropski muzički festival, “European Best Destinations” u objašnjenju je naveo da je “EXIT jedinstven u festivalskom svetu, jer je nastao iz studentskog pokreta uz snažnu misiju da pomogne mladima na Balkanu”.

Ulaznice za EXIT po staroj ceni još samo danas!

Zbog nezabeležnog interesovanja, ovogodišnji EXIT festival, čak mesec dana pre, popunio je čak 80% svojih kapaciteta. Ulaznice za EXIT prodaju po ceni od 6.490, odnosno 4.990 dinara za Sea Dance, te samo 6.990 dinara za celu EXIT Avanturu. Jednodnevne ulaznice koštaju 2.490 za prve tri noći i 2.990 dinara za nedelju. Ulaznice po trenutnim, starim cenama prodavaće se još samo danas, nakon čega će njihove nove, redovne cena biti više!

Exit festival održaće se ove godine od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a zatim Exit Avantura putuje na Jadransko more radi trećeg Sea Dance festivala od 14. do 16. jula. Nastupe su već potvrdili The Prodigy, Skrillex, Ellie Goulding, David Guetta, Wiz Khalifa, Hurts, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Bastille, Stereo MC’c, The Vaccines, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dimitri Vegas & Like Mike, Stormzy, Andy C, Maceo Plex, Sister Bliss – Faithless DJ Set, Lost Frequencies, Solomun, Marco Carola, Robin Schulz, Black Coffee, Tinariwen, Banco de Gaia, Moritz von Oswald, Cock Sparrer, Paradise Lost, Rebolledo, Zadig, kultni evropski klubovi Nitsa, Tresor, Concrete i Grelle Forelle, te brojni drugi.

Avatar photo

Autor: Igor