No Sleep Barcelona: Legendarni Nitsa klub dolazi na EXIT!

 

Nitsa, jedan od najlepših klubova Evrope, smešten u legendarnoj, pozorišnoj Sali Apolo u Barseloni, pokrenuće ovogodišnji program No Sleep Novi Sad bine na EXIT festivalu u četvrtak 7. jula!

Zvuk jednog od gradova koji ne spava 365 dana godišnje na Petrovaradinsku tvrđavu doneće Rebolledo, The Hacker, DJ Fra, Tijana T i Klaus! Zagrevanje za ovogodišnji EXIT u španskoj metropoli počeće već 20. maja kad će prethodno klub Nitsa ugostiti veliku No Sleep Barcelona žurku! Jedan od vodećih evropskih klubova, sa tradicijom od preko tri decenije u centru svetski čuvenog noćnog života Barselone, najaviće ovogodišnji EXIT sa žurkom na kojoj će uživo nastupiti američki producent DeepChord, legenda Barselone DJ Fra i sve popularniji španski DJ Angel Molina. Čast da ima centralni set večeri i brani boje No Sleep bine imaće jedna od naših vodećih međunarodnih DJ zvezda, Tijana T! Biće to ujedno nastavak saradnje dva velika evropska festivala, Exita i Primavera Sound festivala, koji su osnovali i vode upravo ljudi iz kluba Nitsa.

Rebolledo – Sunrise set at Burning Man 2015: 

Duhom bogatu Barselonu na Exitu predstavljaće jedan od najuticajnijih producenata savremene elektronske scene, harizmatični Rebolledo! Muzički revolucionar iz Meksika poznat je i kao polovina popularnog tandema Pachanga Boys, a njegov novi album “Mondo Alterado” imao je nedavno veoma zapaženu promociju u Parizu, gde su mu kao specijalni gosti nastupali Maceo Plex i Jennifer Cardini! Baš kao i prethodni albumi, studijski “Super Vato” i kultni dupli miks “Momento Drive”, Rebolledo i ovog puta donosi oktanski zvuk sportskih automobila iz neke lepše prošlosti, uz jednako sirove, moćne i uzbudljive muzičke citate, iskopane iz njegovog kofera sa raritetnim i krajnje neobičnim vinilima. Rebolledo je nesumnjivi majstor atmosfere, koju su recezenti opisivali i kao “filmsku vožnju Poršeom kroz pustinju”, možda baš onu u Nevadi gde je nastupao na prošlogodišnjem Burning Manu. Njegovi povremeni vokalni izleti, najbolje oslikani u numerama “Guerrero” i “Windsurf, Sunburn & Dollar”, te uvek originalni, retro spotovi, dodaju novu dimenziju beskrajnom šarmu ovog izuzetno talentovanog Meksikanca!

Nakon što je svega dve nedelje posle prvog No Sleep vikenda u Beogradu, imao centralni i po mnogima najzapaženiji nastup na kultnom elektronskom festivalu Nuits Sonores, “mračni princ tehna” The Hackerstiže i na No Sleep Novi Sad binu! Jedan od pionira elektro zvuka, poznat i po revolucionarnoj saradnji sa Miss Kittin i kultnim hitovima “Frank Sinatra”, “Stock Exchange”, “1982” i brojnim drugima, uz uticajne albume “Rêves Mécaniques” i aktuleni “Love/Kraft”, na Exitu predstaviće svoju novu etiketu “Zone”, za koju izdaju Gesaffelstein, David Carreta, Maelstrom, Jon Convex, Arnaud “Black Strobe” Rebotini i drugi.

DJ Fra – Boiler Room Barcelona:

https://youtu.be/v7fFlg3t0tg

Sa njima na bini 7. jula nastupaće i DJ Fra, živa legenda muzičke scene u Barseloni, rezident kluba Nitsa i festivala Primavera Sound, producent koji stoji iza čuvenog projekta Ferenc kultne etikete Kompakt i jedan od najiskusnijih disk džokeja u Španiji! Treći nastup na ovogodišnjem No Sleep serijalu, posle Beograda i Barselone, 7. jula u Novom Sadu imaće i Tijana T, a čast da pokrene četvorodnevnu žurku na tvrđavi imaće rezident ove kultne bine EXIT festivala, Klaus.

Ovogodišnji koncept No Sleep Novi Sad bine predstaviće četiri noći u znaku nekih od vodećih “underground” klubova Evrope. Pored kluba Nitsa iz Barcelone, svoj zvuk predstaviće i čuvena tehno institucija Tresor iz Berlina, trenutno možda i najpopularniji evropski klub, Concrete iz Pariza, te udruženi zajedno, najuzbudljiviji austrijski klub Grelle Forelle iz Beča i kultni domaći klub Drugstore iz Beograda. Svoje nastupe na kultnoj bini Exita već su potvrdili Moritz von Oswald, Rebolledo, Tommy Four Seven, Dasha Rush, The Hacker, Zadig, Antigone, Psyk, Francois X, DJ Fra, Tijana T, Shlømo, Lag, Regen, Filip Xavi i Klaus, dok se uskoro očekuje i program završne večeri u nedelju, 10. jula.

Avatar photo

Autor: Igor