Noć za pamćenje – Jeff Mills i Simfonijski orkestar RTS-a ostavili publiku bez reči

 

Svetska legenda muzičke tehno scene Jeff Mills i Simfonijski orkestar RTS-a sinoć su pod dirigentskom palicom Bojana Suđića, u okviru prvog Lovefest Experience-a, održali koncert za pamćenje. U prepunoj hali BelExpo centra više od 2.000 ljudi uživalo je u jedinstvenoj fuziji elektronske muzike i klasičnih instrumenata, koje je sve vreme pratila i posebna scenografija.

U okviru turneje “Light from the outside world” Jeff Mills je sa Orkestrom izveo 15 numera, a legendarna pesma “The bells” čula se čak tri puta tokom večeri. Jeff Mills je na početku koncerta iskoristio priliku da se zahvali Simfonijskom orkestru RTS-a, organizaciji Lovefesta, ali i da poželi srećan Dan zahvalnosti svim Amerikancima.

Prema njegovim rečima, koncert u Beogradu bio je poseban, jer se u ovom delu Evrope po prvi put na jedinstven način predstavio publici.

“Znam da je ovo važna godina za Lovefest i drago mi je da će upravo ovim događajem zaokružiti deset godina trajanja u muzičkoj industriji. Hvala svima koji su došli da ovo magično veče podele zajedno sa mnom i Simfonijskim orkestrom RTS-a”, rekao je Mills.

Publika nije mogla da zadrži suze   

Dugo očekivani koncert za mnoge je bio poseban poklon, a za neke od muzičkih numera deo publike nije mogao da sakrije emocije i mnogi su se u isto vreme imali osmeh na licu i suze u očima.  

Koncert završen uz dva bisa

Kraj koncerta obeležio je gromoglasni aplauz i publika u ekstazi, koja je umetnike vratila na binu čak dva puta. Jeff Mills, dirigent Bojan Suđić i više od 65 članova Simfonijskog orkestra poklonilo se posetiocima malo pre ponoći, a posle zvaničnog dela Lovefest Experience je nastavljen uz nastupe Dejana Milićevića, Marka Milosavljevića i Kristijana Molnara.

Pan-Pot stiže u martu 2017.

Na sinoćnom koncertu najavljen je novi Lovefest Fire, koji će 10. marta 2017. godine biti održan u Beogradu. Zvezde večeri biće svetski poznati dvojac Pan-Pot, a uz njih će nastupiti i nemački di-džej Gregor Tresher. Više informacija o ulaznicama i novim događajima biće dostupne uskoro na www.lovefest.rs.

Avatar photo

Autor: Igor