Novi francuski talas u Beogradu: Varhat b2b Janeret na BLENDER festivalu 24. februara!

 

Let’s mix it! festival predstaviće publici dva vodeća imena „yoyaku“ etikete, Varhat i Janaretpredstavnike pariske house minimal scene koji će nastupati 24. februara pred beogradskom publikom.

Francuska „yoyaku“ etiketa vremenom je postala prava mala komuna pošto je otvorila prodavnicu ploča u Parizu početkom prošle godine, koja je zasigurno san svih mladih umetinka! Tu se mogu pronaći razni „vinyl only“ dragulji limitiranih edicija i pregršt online izdanja pažljivo probranih etiketa čiju distribuciju oni zastupaju. „yoyaku instore sessions“ još je nešto po čemu je ovaj brend prepoznatiljiv, jer njihovi gosti i kolege DJevi vrte ploče u samoj prodavnici! Autentičnosti ove pariske radnje doprinosi i to što ju je Apollonia trio svrstao u jednu od top pet prodavnica ploča na svetu!

 

 

Francuski DJ i producent Vincent Lubelli publici poznatiji kao Varhat se na francuskoj elektro sceni pozicionirao kao jedan od najzanimljivijih mladih nada obzirom da ima 25 godina. Suosnivač je francusko – rumunske etikete “AKU” i suvlasnik agencije „yoyaku“ koja je pod njegovim umetničkim nadzorom. Sastavni je deo svakog izdanja svoje etikete i usmerava njenu budućnost u muzičkom i umetničkom smislu. Svojim radom privukao je pažnju velikih imena minimal hausa. Od kada je debitovao svojim split izdanjem krajem 2015. godine, objavio je niz od 12 singlova koji vešto prepliću tech-house, house i nešto minimalnije tonove. Interesantno je da nastupa pod još nekoliko različitih alijasa, sumnja se da je on i Hostom ali nema potvrda. Za sebe kaže da je malo “šizofreničan”, miksuje muziku u zavisnosti od raspoloženja.

Janeret takođe pripada mlađoj generaciji pariske elektro scene. Izdao je vinile za etikete poput Courtesy of Balance, Rutilance Recordings, Finale Sessions, AKU, RORA i JOULE. Suvlasnik je kuće Flyance Records. Njegov stil karakteriše mogućnost kombiovanja deep house, atmospheric momenata sa dub tonovima jakih bitova. Nastupao je širom sveta, od Berlina, Pariza, Brisela, Barselone, Lime, Moskve do Buenos Ajresa.

Varhat i Janert će se beogradskoj publici predstaviti b2b setom. U ovoj formi i kombinaciji će se prvi put javno oprobati 10. februara u Parizu pa kod nas! Jedva čekamo da čujemo ovaj po svemu sudeći savršen spoj!

https://web.facebook.com/yoyaku.io/

https://web.facebook.com/varhatyoyaku/

https://www.yoyaku.io/

https://soundcloud.com/varhat

https://soundcloud.com/janeret

Pored njih  na Let’s Mix It! festivalu nastupaće i BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cabanne, Cid Inc, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), iO (Mulen), Isolee, Janeret, Johannes Brecht,  maeve showcase (Mano Le Tough, The Drifter i Baikal) i Sonja Moonear.

Let’s mix it!

https://web.facebook.com/blenderletsmixit/

Pojedinačne karte za Let’s mix it! Festival (23./24./25. februar) dostupne su na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima po ceni od 790 RSD i 1190 RSD za VIP.

Takođe i dalje imate mogućnost kupovine komplet karte za sve Let’s mix it! događaje u februaru (Apollonia u Blenderu • 15.02.2017 • Depo Magacin + Let’s mix it! Festival) po ceni od 1990 RSD odnosno 2990 RSD za VIP.

http://bit.ly/BLENDERkompletMIX i http://bit.ly/BLENDERmixKOMPET

Avatar photo

Autor: Igor