NOVO ISTRAŽIVANJE POKAZALO DA PSIHODELIČNE DROGE ČINE LJUDE MANJE AGRESIVNIMA!

 

Nova studija koju su sproveli istraživači na Univerzitetu Alabama, a koja je objavljena u časopisu ‘Journal of Psychopharmacology‘, otkrila je da uzimanje psihodeličnih droga kao što su LSD i pečurke smanjuje nasilne porive počinjavanja zločina poput napada ili krađe.

Kako su te stvari usko povezane s hippy kulturom, i ne čudi nas.

Istraživanje je pokazalo da ljudi koji su koristili halucinogene imaju 12 posto manje šanse da počine napad, 18 posto manje šanse da budu uhićeni zbog nasilnog zločina i 27 posto manje šanse da ukradu nešto u usporedbi s ljudima koji nikad nisu probali psihodelične droge.

Jednostavno rečeno, pozitivni učinci povezani s klasičnom upotrebom psihodelije izgledaju pouzdani“, stoji u istraživanju.

U obzir je uzeto 480 hiljada odgovora na ankete, prikupljene od “National Survey on Drug Use and health” između 2000. i 2014. godine. Istraživanje je takođe pokazalo da su korisnici drugih ilegalnih droga poput kokaina i ecstasya bili verovatniji počiniti nasilne zločine.

Studija je pronašla vezu između uzimanja halucinogena i nenasilnih zločina. Za dugogodišnje korisnike postoji verovatnoća da njih 47 do 68 posto prodaje drogu, iako su njihovi motivi opisani kao “prosocijalni”, verujući kako su njihovi postupci pozitivni jer dele medicinsku drogu s terpeutskim svojstvima.

Istraživači su zaključili da, unatoč pozitivnim trendovima, nema dovoljno podataka za podupiranje mandiranog psihodeličnog lečenja kako bi se suzbila nasilna ponašanja u kriminalcima, pišući: “Mandatni tretmani su česti u korektivnim uslovima, ali su u opštoj praksi neučinkoviti.

Brojne studije između 50-ih i 70-ih godina o prisilnom psihodelijskom lečenju zatvorenika nisu donele pozitivne rezultate, za koje su istraživači rekli da bi trebali poslužiti kao upozorenje.

Izvor: Mixmagadria.

Avatar photo

Autor: Igor