Novo izdanje ispred GoD Records: „DREAMS EP“ by Rajot!

 Novo izdanje ispred GoD Records: „DREAMS EP“ by Rajot!

Garden of Dreams nastavlja dodavati nova poglavlja u evoluciji muzike kroz svoj label Garden of Dreams Records. 

Nakon prvog izdanja predstavljenog u 5 delova, koje je kreirala raznolika mešavina međunarodnih i lokalnih artista: Ludic Dreams VA, publiku su počastili sa još jednim vrhunskim izdanjem pod nazivom SPICE MELANGE by MIMI x FY, a sada nam se sprema još jedna poslastica ispred GoD Records: DREAMS by Rajot.   

SPICE MELANGE

Svoje drugo izdanje ispred GoD Records u novembru su predstavile MIMI x FY. Ovaj duo dolazi iz Beograda i Mikonosa, i od 2017. svira B2B setove na mnogim festivalima, klubovima i partijima. Vođene istom strašću i ljubavlju prema muzici i publici, njihovi setovi su pod uticajem različitih žanrova, uključujući elektronsku muziku, melodični tehno, acid house, indie i downtempo i disko muziku. Rezidenti su dva legendarna kluba, Club 100 u Beogradu i Moni na Mykonosu.

Elegancija se susreće s inovacijom u njihovom drugom EP-u ispred GoD Records. EP nosi ime SPICE MELANGE što predstavlja fikcionalnu supstancu koja se pojavljuje u seriji romana „Dina“ (Frank Hebert) a ima različite psihotropne efekte i ključna je komponenta koja omogućuje putovanje kroz svemir. Spice Melange, moćna fuzija polubrejkbita i polu-indi plesa sa eteričnim svemirskim vokalom, uz Carlito, klupski hit maestralnog bas zapisa, je oličenje muzičke umjetnosti gdje se brišu granice između žanrova i stvaraju novi muzički pejzaži. 

“SPICE MELANGE EP” je dostupan na svim streaming platformama.

DREAMS

Rajot, bosanskohercegovački DJ poslednjih je godina oblikovao svoj jedinstven zvuk i postao jedan od miljenika publike te zaradio prestižnu poziciju rezidentnog DJ-a u čuvene Garden of Dreams organizacije i sarajevskog Silver and Smoke kluba. Poznat po sposobnosti da besprijekorno miješa žanrove, Rajot neustrašivo istražuje prostrani pejzaž elektronske muzike, pomjerajući granice i prkoseći očekivanjima. Sklon je dugim setovima u kojima pokazuje svu svoju muzičku širinu i spektar žanrova, isprepleteni složenim melodijama, pulsirajućim ritmovima i promišljenim narativima. 

Svaka traka pažljivo odabrana, Rajot bez napora vodi slušatelje na putovanje samootkrivanja i introspekcije. Uprkos relativno kratkom vremenu u industriji, Rajot je dijelio pozornicu s nekim od najuglednijih imena svjetske elektronske glazbe poput Chris Liebinga, Hot Since 82. Artbat. Joris Voorna, Jimija Julesa, Woo Yorka i Guy Gerbera, Rajot je utvrdio svoj položaj kao muzičara koji se pažljivo prati.

Njegov prvi EP pod nazivom DREAMS izlazi 15.decembra i spreman je da vam postane neizostavni dio vaših playlisti. Ovo izdanje je rezultat dugogodišnjeg rada mladog bosanskohercegovačkog DJ-a i napornog zalaganja da publici donese proizvod koji će biti zbir dosadašnjih eksperimentisanja sa različitim žanrovima muzike. Na svoje muzičko putovanje publiku vodi kroz dva dijela: Nightmare i Dreams, koje karakteriše jedinstven zvuk i zarazna melodija.

“DREAMS EP” je dostupan za preorder na Beatportu, a od 15. decembra na svim streaming platformama.

Link za pre-order: https://www.beatport.com/release/dreams/4371233 

Vreme je da budni sanjamo snove! 

Avatar photo

Autor: Igor