Objavljen detaljan program Dimensions festivala na stejdževima u The Gardenu i klubu Barbarella’s!

 Objavljen detaljan program Dimensions festivala na stejdževima u The Gardenu i klubu Barbarella’s!

Kako približava novo izdanje Dimensions festivala, koji će se po prvi put održati od 13. do 17. avgusta Šibeniku i Tisnom, došlo je vreme da se otkrije program na tri pozornice u predivnom The Garden Resortu te program afterpartyja u legendarnom klubu Barbarella’s.

Dugogodišnji partneri festivala Stamp the Wax, Butter Side Up, Cosmic Slop, The Ghost, Mala i Love Muscle predstaviće svoje showcaseove, a njim će se pridružiti i novi saradnici; Rinse FM, My Own Jupiter, izdavačka kuća Helene Hauff Return To Disorder, te Pinkman Records i Freerotation.

Glavna bina u The Gardenu Resortu biće mesto mnogih pamtljivih muzičkih trenutaka, a u petak ugostiće Petra Dundova, koji pozornicu deli sa Karenn, Skee Maskeom i Stennyjem, a dBridge predstavlja svoj novi projekt Black Electric. Cosmic Slop showcase s Awesome Tapes From Africa, Marcellus Pittmanom i Cosmic Slop DJ-evima na redu je u subotu 2. avgusta. Isto veče ne treba propustiti ni koncert novog beogradskog electro-rock benda Bella Technika, sastavljenog od vrsnih muzičara i članova nekadašnjeg Darkwood Duba, koji će odsvirati album prvenac “Section” u izdanju PDV-a i Odličnog hrčka. U nedelju glavnu binu okupira pionir bass scene Mala, a njemu se pridružuju Moritz Von Oswald i Upwellings, dok će Tikiman uživo sa Scionom odvsirati pesme s poznatog projekta Rhythm & Sound. U nedelju će se predstaviti velški festival Freerotation koji će ugostiit sledeća imena: Tom Ellis, Leif, re:ni, Steevio & Suzybee live, DVS1, Surgeon te Underground Resistance sa svojim Timeline projektom.Beach Stage nudi nešto intimniju atmosferu za party, a kreće u četvrtak kada nastupa Ilija Rudman. Stamp the Wax ekipa u petak zauzima plažu s eklektičnim izborom gostiju. Katiusha, Harri Pepper, Heels & Souls, Donna Leake, Mafalda, Red Greg i John Gomez pokrit će sve žanrove od funka, jazza, soula, discoa do afra. U subotu na plaži ćemo slušati izbor Love Muscle party organizatora koji su za svoju večer izabrali Lucky Locketa, Ash Lauryn, Josha Cheona iz Dark Entriesa, Michael Upsona, Kessie i LSDXOXO. Poznati berlinski dućan ploča The Ghost predstavit će niz ključnih glazbenika iz svijeta electra, breakbeata i “svemirskog” housea s Tho & Loren, KRN, Sugar Free, Sweely Live, Truly Madly i Francesco Del Garda.

Svetski poznati open-air klub Barbarella’s na kratkoj udaljenosti od The Gardena, ugostit će Dimensions festival kroz tri večeri. Ulaznice za afterpartyje u Barbarelli su u prodaji i mogu se naći na ovom linku, a bit će omogućen i prijevoz do kluba s festivalske lokacije. Barbarella’s će u petak otvoriti kultna house ekipa Butter Side up sa svojim house izborom koji uključuje Veru, Margaret Dygas i Zipa.

U subotu u Barbarella’s stiže bass šampion Darwin, dok će se na DJ pultu osnivačima Hessle Audia, Pearson Soundu i Pangei pridružiti eklektična selektorica Josey Rebelle. Nedjelja je rezervirana za techno divu Helenu Hauff koja predstavlja svoj Return to Disorder label s electro kraljem iz Detoita DJ Stingrayem te dva domaća glazbenika koji su dobili njen izravan poziv Zarkoffa (live) i Le Chocolat Noir.

Treća bina u The Garden Resortu – Olive Grove ugostiće niz muzičara od četvrtka do ponedeljka, a treba istaknuti showcase izdavačke kuće Nicholas Lutza My Own Jupiter uz live nastupe Michelle, DJ Kloota i DJ Masda, te Pinkman ekipu s Gamma Intelom, Kris Bahaom, Lokierom, Marsmanom i The Hackerom.
Regionalne festivalske ulaznice u ograničenoj količini se nalaze u prodaji putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mestima.


www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Avatar photo

Autor: Igor