Objavljen program proslave prve dekade Outlook festivala

 

 

U deset godina od prvog izdanja, Outlook festival se razvio u najomiljenije slavlje bass muzike i kulture na svetu, koje svake godine ujedinjuje hiljade ljudi u svom domu na tvrđavi Punta Christo nudeći im najbolje od dub, reggae, hip-hop, dubstep i drugih srodnih muzickih smerova. Ovogodišnji izbor izvođača svedoči 10-godišnjoj istoriji Outlooka, odajući počast bass pionirima sa budućim zvezdama. Od 7. do 10. septembra oni će zauzeti osam jedinstvenih pozornica na štinjanskom poluostrvu, a predvode ih Ghostface Killah, David Rodigan, Roots Manuva, Mad Professor, Shy FX, Loyle Carner, Rockwell, Chronixx & Zinc Fence Redemption Band, Congo Natty, Amy Becker, Alix Perez te mnogi drugi. Upravo je objavljen veći deo programa po pozornicama koji možete videti ovde, detaljan program stiže uskoro, a satnica nedelju dana pre festivala.

Centralna pozornica Outlook festivala – The Clearing tako će ugostiti najveća imena masivnog popisa, a već u četvrtak na nju se penje jedan od najvećih pripovedača hip-hopa – američki muzicar Ghostface Killah, a uz njega i drum’n’bass bog Goldie te jungle maestro Congo Naty. Do nedelje publika će na istom mestu moći čuti grime majstora Giggsa, Wileya, legendarnog Davida Rodigana, Akalu, Gentlemans Dub Club, Digital Myztiks V Loefah & Sgt Pokes da spomenemo samo neke.

Tvrđava Punta Christo pored Pule dom je Outlook festivala

Odmah izvan zidina tvrđave smestila se impresivna The Void pozornica, opremljena vrhunskim zvučnim i svetlosnim dizajnom. Tamo će u četvrtak vladati gosti Dispatch Recordingsa i Soul:utiona kao što su Calibre, Alix Perez i Skeptical. Deep Medi s Commodom, Compaom, Kahnom i Malom će zavladati sa dubstepom u petak, a u subotu The Void je pravo mesto za ljubitelje grimea i dancehalla kada tamo stižu najbolji predstavnici te scene. Zadnji dan festivala domaćin pozornice je Hatcha, koji je pozvao svoje prijatelje Zed Biasa, Youngstau i Trutha.

Pregršt festivalskih vrhunaca biće zbeleženo na kultnoj The Moat pozornici, koju zauzima Swap 81 ekipa (Biome, Chunky, Lamont, Loefah, Madam X And Paleman, Plus Silas & Snare), Dub Phizix & Strategy, Dan Shake, Dimensions Sound System, Josey Rebelle, Wookie, Matt Jam Lamont i Scott Garcia.

Legende soundsystem kulture, škotski Mungo’s Hifi, i ove godine domaćini su Mungo’s pozornice, čija će količina basa protresti kosti svim plesačima. Adrian Sherwood, Mad Professor, Loefah, Michael Prophet i Vibronics, Iration Steppas te domaći Digitron i Egoless samo su neki koji će se okušati na ovom moćnom soundsystemu. U samom srcu tvrđave, smestila se The Stables pozornica na koju se kroz četiri dana čuti širok raspon stilova od hip-hopa do techna, a među izvođačima treba istaći MNDSGN, Mr Thinga, LEVELZ te Swamp 81 ekipu.

Ove godine proširena, šumom okružena The Garden pozornica odjekivaće zvucima najboljih DJ-eva i producenata u grimeu, garageu, drum’n’bassu kao što su; Murlo, Royal T, Elijah & Skiliam, Ivy Lab, Sam Binga, Signal, Icile, Friction te mnogi drugi.

Kružna prostorija sa razglasom usred tvrđave, to je ukratko opis The Ballroom pozornice, najintimnije pozornice festivala, i sigurno jedne od najomiljenijih. Smeštena unutar kružnih zidina sa otvorenim krovom prema zvezdanom nebu u The Ballroomu će opet biti usijana atmosfera sa sjajnim nizom novih  muzickihnada iz celog sveta.

Dnevna The Beach pozornica

Outlook je nezamisliv bez svoje The Beach pozornice, idiličnom mestu na samoj festivalskoj plaži, koja će ugostiti niz muzickih legendi, a publika će na njoj uživati svaki dan od podne, pa sve do zalaska sunca i početka programa na tvrđavi. Na plaži publika će uživati uz Reggae kraljicu Dawn Penn, glavno ime UK hip-hopa Roots Manuva, kantautorku Jorju Smith, mlade nade: DJ Sofie i reperku Princess Nokiju, kraljeve drum’n’bassa DJ Markyja i LTJ Bukema. Detaljan program festivala biće objavljen uskoro, a satnica nedelju dana pre samog festivala.

Regionalne festivalske ulaznice po ceni od 660 kn i ulaznice za Outlook Arenu po ceni od 325 kn mogu se kupiti putem Entrio sistema te na prodajnim mestima sirom Hrvatske.

Mnogo se toga promenilo u deset godina, ali posvećenost, strast i sposobnost Outlook festivala i dalje je prisutna, kao i prvih dana. Iako odrastao, osećaj porodice je i dalje tu, a umetnici i posetioci se vraćaju iz godine u godinu kako bi ponovno doživeli i otkrili novu muzku na najboljem ozvučenju. Od ambiciozno postavljenih pozornica, do partyja na pučini mora i koncerta otvorenja u istorijskoj Areni, Outlook ekipa nije odustajala od dizanja lestvice, pri tom ne zaboravljajući svoje korene. Dekada Outlook festivala – vidimo se na tvrđavi!

Osetite pravu festivalsku atmosferu i osigurajte mesto u kampu Outlook festivala

Kamp je najpovoljnija opcija smeštaja na Outlook festivalu i odličan način da osetite festivalsku atmosferu. U kampu možete naći puno mesta u hladovini za udobno kampiranje; tuševe, sanitarne čvorove i stanice za punjenje elektronskih naprava, kao i trgovine, barove, restorane, pizzerije i sve vrste štandova. U kampu tako možete zadovoljiti sve potrebe bez napuštanja festivalske lokacije. 

U prodaji su povoljnije kamp ulaznice za posetioce iz Hrvatske i regije, a mogu se naći na ovom linku i u Entrio sistemima

Avatar photo

Autor: Igor