OBJAVLJEN PROGRAM ŠEST NAJVEĆIH POZORNICA 11. OUTLOOK FESTIVALA

 

Svake godine Outlook festival ujedinjuje hiljade ljubitelja basa u svojoj tvrđavi uz more četiri dana i noći u kojima se slavi sound system kultura i svi žanrovi koji su se razvili iz nje; od reggae-a do drum’n’bassa. Od nešto više od dva meseca do početka festivala, koji će se održati od 5. do 9. Septembra, 11. Outlook festival otkriva raspored šest jedinstvenih stejdževima na tvrđavi Punta Christo, gdje stiže preko 300 izvođača, dok će ostatak programa na ostalim stejdževima biti objavljen uskoro. Veliko otvaranje festivala očekuje se u Pula Areni 5. Septembra sa Bonobom (live), Wiley, David Rodigan i The Outlook Orchestra.

       

Centralna pozornica Outlook festivala – The Clearing ugostiće najveća imena dugačkog spiska, a u četvrtak je otvara jedan od favorita festivala – David Rodigan i njegov poznati “Ram Jam” set. U četvrtak gledamo Iration Steppas, Shi FKS i Dinamite MC, Miss Red, Johnni Osbourne i Soul Stereo. Petak će obeležiti neki od najvećih Britanskih MC-jeva i kolektiva: Stefflon Don, Nadia Rose, MIST, Levelz, plus DJ Hipe i The Heatvave. Velikani drum’n’ bassa zauzimaju The Clearing u subotu, a predvode ih Andi C, Noisia, Randall i SpectraSoul. Kao domaćine ove pozorice u nedelju Outlook je pozvao amsterdamski Appelsap Fresh Music Festival koji će ugostiti Kojey Radicala, Ocean Wisdoma, JHusa, AJ Traceyja, Lady Leshuur, Jaykaea, Dub Phizika i Strategyja.

Za ljubitelje niskih frekvencija i visoke energije nezaobilazna je The Voidpozornica, opremljena vrhunskim zvučnim i svetlosnim dizajnom kojom će vladati kolektivi kao što su Crucast, Deep Medi, Dispatch Recordings i Symmetri te Digital Mystikz. Od imena svakako treba istaknuti Malu, Sirraha, Pincha, Hatchu & IOUNGST, Loefah, Commodore, Silkiea, Goth-trade, Kana i Truth.

Osam godina Mungo ‘s Hi Fi pozornica je na Fort Punta Christo bila jedna od publici najdražih mesta okupljanja i plesa na Outlook Festivalu. Ove godine bend predaje to muzičkoj instituciji iz Leedsa – SubDuba, koji donose svoj legendarni Sinai Sound System. Čast da prvi nastupe u novoj SubDub Areni dobili su zvezde izdavačke kuće Svamp81; Loefah, Madam Ks, Lamont i Pinch. Petak je dan za dancehall sa Reggae Roast, Natty Campbell, Mungo ‘s HiFi, Danny T & tradesmen, Dub Smugglerste mnogim drugima. Članovi velike Outlook porodice, Channel One Soundsystem, Jah Shaka i Sinai Sound nastupaju u subotu, a sam završetak festivala u nedelju će obeležiti i slavlje 20 godina SubDuba uz Iration Steppas, OBF, Semi Dreadlocks, Dubkasm, Masai Varrior, Shanti D, Charlie P i Sr. Vilson.

        

Kultni rov uz tvrđavu – The Moat odjekivaće technom u petak, uz Marthu, Madam Ks, DJ Laga Sajlasa i snarea, Bareli Legala, a zatim će od petka do nedelje potpuno okrenuti muzički smer prema garageom i grimeu uz Onemana, Zeda Biasa, MJ Colea, Trends i Boylana, Grandmikkera, Spookyja i mnogi drugi. Još jedna od velikih pozornica festivala, šumom okružena The Garden pozornica ugostiće velikane drum’n’bassa i to krećući u četvrtak sa Exit Records, Metalheadz i Star Warz kolektivima i njihovim predstavnicima kao što su Zed Bias, fikate, Blocks & Esher, dBridge , Goldie, Randall i Doc Scott. V Recording će u petak obeležiti 25 godina postojanja uz Artificial Intelligence, Lowquija, Jumping Jack Frosta, Bryan Geea, Dynamite i Dillinja. Hatcha sa prijateljima zauzima The Garden u subotu, a u nedelju to će učiniti Villen & McLeod, BCee, Calibre, Lenzman, S.P.I, DRS, Lowqui, Visonboi i MC Tempza.

Od ranog poslepodneva do zalaska sunca, pozornica na plaži ili jednostavno The Beach, biće idealno mesto za zagrevanje pre burne noći na tvrđavi. Pored mora publika će uživati u džezu, hip hopu, reggaeu i rnb-u. Najfiniji britanski soulful jazz u četvrtak otvara The Beach, a na pozornici se smenjuju Yazmin Lacely, Poppy Ajudha, Nubya Garcia i Ezra Collective, dok se tempo ubrzava pred dolazak večeri uz liquid drum’n’bass i Bryan Geea, DJ Markyja i Patifea. Eklektični soul, lagani hip-hop i RnB je na meniju za petak, a te pravce predstavljaju S4U, INKA, Peanut Butter Wolf, Flohio i LEVELZ. Dub i reggae vladaju plažom u petak kada se na pozornicu penju i Brayn Holidays, prvi domaći roots reggae bend, zajedno sa Džonijem Clarkeom i The Dub Asante Bandom, Jamiem Rodigan i drugima. U nedelju The Beach pozornicu zatvaraju jake dubstep snage, a među njima i domaći predstavnik Egoless, zatim A / T / O / S, Commodo, sicario Sound i Silkie. Raspored ostalih pozornica Outlook festvala 2018., The Stables, Ballroom, Arija i Courtiard pozornica, biće objavljen uskoro.

I u 11. godini, Outlook Festival ne posustaje, a posvećenost njegovih organizatora oseća se u svakom aspektu festivala. Biranjem muzike i izvođača koje dolazi iz strasti, srca i znanja Outlook je zacementirao svoje mesto kao vodeći festival Evropski festival bass muzike i sound sistem kulture.

        

Ulaznice za 11. Outlook festival u Pulskoj Areni na kojem nastupaju Bonobo (live), Wiley, David Rodigan i The Outlook Orchestra i drugi mogu se uzeti na ovom sajtu.

 

Izvor: MixMag

 

Avatar photo

Autor: Igor