Objavljen video s najboljim trenucima 5. Dimensionsa.

 

Peto izdanje Dimensions festivala mnogima će ostati nezaboravno po vizualno i muzički sjajnom koncertu Massive Attacka u punoj pulskoj Areni, koji je na najlepši mogući način najavio ostatak festivala na štinjanskom poluostrvu.

Na devet festivalskih pozornica na kopnu i na brojnim zabavama na brodovima koji su plovili brijunskim arhipelagom nastupilo je oko 170 raznorodnih muzičara iz celog sveta. Među muzičkim zvezdama, rodočelnicima techna, housea, funka, soula, disca, jazza i afrobeata, poput Richiea Hawtina, Larryja Hearda, Moritza Von Oswalda, Rødhåda, Marcela Dettmanna, Moodymanna, Hiatus Kaiyotea… nastupio je i nikad veći broj muzičara iz Hrvatske i regije, a taj je trend pratio i broj domaćih i regionalnih posetioca koji se udvostručio u odnosu na prošlogodišnju posećenost.

Organizatori Dimensions festivala pripremaju nova iznenađenja o kojima će se više znati u narednim nedeljama, a kako je bilo prošlo leto na jubilarnom, petom, Dimensions festivalu pogledajte u videu. Nakon rasprodatih pretprodajnih ulaznica, od danas je u prodaji novi kontingent ulaznica, čija je cena za regiju 660 kuna, a mogu se naći u Entrio sistemu i na Entrio prodajnim mestima.

Veliki koncert otvaranja šestog Dimensions festivala održaće se u sredu 30. avgusta, a sam festival na tvrđavi Punta Christo od 31. avgusta do 3. septembra.

 


Dimensions Festival 2016 Highlights by dimensionsfestival

Prošlogodišnji line-up Dimensions Festivala označio je i povratak živim svirkama – koncertima, kao i raznim live nastupima kojima su obilovale sve pozornice na tvrđavi, ali i popularni dnevni The Beach Stage. Sa nestrpljenjem se očekivao nastup čikaške house legende Larryja Hearda aka Mr. Fingersa, koji je nastupio nakon dvadesetogogodišnje pauze te je oduševio prepunu, najveću festivalsku pozornicu The Clearing na kojoj su se nastupima uživo iskazali i Octave One, Moritz Von Oswald Trio, Darkstar te apsolutna zvezda festivalske nedelje – australijski future-soul kvartet Hiatus Kaiyote. Svojevrsno koncertno iznenađenje priredio je hrvatski kolektiv sastavljen od samih muzičkih izvrsnika – ABOP. Sastav je izvodio različite materijale iz svog petogodišnjeg delovanja te pesme sa debitantskog albuma nazvanog ABOP i izdatog na diskografskoj etiketi PDV.

 


Massive Attack održao je rasprodan koncert u pulskoj Areni i otvorio 5. Dimensions festival

Dimensions festival je u svojih šest godina postojanja postao ultimativni cilj za pronicljive ljubitelje muzike širom sveta. Beskompromisan odabir izvođača, divan jadranski ambijent i prijateljski ugođaj temelji su koji čvrsto drže ugled ovog događaja bez premca.

Centralna lokacija festivala, 200 godina stara tvrđava Punta Christo, intiman je lavirint pozornica i prolaza obogaćenih najboljim svetskim razglasima u neverovatnom okruženju mora i šume, tik uz festivalski kamp Brioni. Uz dnevnu pozornicu na plaži, zabave na brodovima i niz radionica posetioci mogu naći balans između dnevne i noćne strane Dimensions festivala. Uskoro ćemo i saznati ko od izvođača stiže u Pulu ovo leto, a u međuvremenu su i dalje u prodaji povoljnije regionalne ulaznice, dok se opcije smeštaja mogu naći ovde.

Avatar photo

Autor: Igor