OBJAVLJENA JE FOTO-KNJIGA KOJA POKAZUJE SIROVU ENERGIJU BERLINSKE TECHNO SCENE 90-IH!

 

Tilman Brembs, stanovnik Berlina još od 1984. godine, objavio je opsežnu foto-knjigu u limitiranom izdanju na 185 stranica, pod naslovom Over Rainbows | Time Machine Book, koja beleži razvoj rane techno scene u Berlinu.

Od 1991. do 1997. godine Brembs je koristio filmsku fotografiju kako bi dokumentovao umetničku prirodu, životni stil i muzičku produkciju berlinskog noćnog života i to dok je radio za Tresor te Frontpage, techno magazin koji je tad izlazio. Knjižicu je, uz kratki sinopsis, predstavio Mark Reeder dok grafički dizajn potpisuje Aleksander Branczyk, a zanimljivo je da sadrži čak 20 000 analognih fotografija.

Knjigu otvara Warholov citat, koji opisuje Brembsov pogled na njegovo delo: “Najbolja stvar u slici je ta da se ona nikad ne menja, čak ni kada to rade ljudi u njoj.

Brembsova Facebook stranica, zeitmaschine, sadrži i dodatne informacije i detalje njegove perspektive o tadašnjoj techno sceni a neku od 100 primeraka limitirane verzije Over Rainbows knjige, možete nabaviti ovde.

IZVOR: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor