Odluka na štetu clubbera: Zatvara se kultni Fabric

 

Kako su napisali na FB stranici Fabrica, to zasedanje je potrajalo dugo u noć. Juče ujutro oko 01h objavljeno je kako su članovi opštinskog veća zajednički u Gradskoj većnici održali sednicu na kojoj učestvovali predstavnici kluba, predstavnici javnog zdravstva opštine, predstavnici za izdavanje dozvola u opštini Islington i policija.

Nakon nešto više od 6 sati predsednica Odbora Flora Williamson pročitala je presudu na štetu Fabrica, što znači da klub gubi dozvolu za rad. U zaključku njenog govora ističe se da “postoji kultura korišćenja droga u Fabricu koju uprava ne može kontrolisati”.

Dok svi zajedno osuđujemo odluku i oplakujemo gašenje kultne institucije londonskog, ali i svetskog clubbinga, poslušajte sve mikseve koje su na RINSE FM snimali renomirani DJ-evi u znak podrške Fabricu.

Fabric je zatvoren 12. avgusta nakon smrti dvoje 19.-godišnjaka zbog konzumiranja nedozvoljenih supstanci, te su od tada pokrenute brojne javne rasprave, sećanja velikana na kultni klub i peticija koja je u kraćem razdoblju prikupila 140,000 potpisa iz celog sveta u znak podrške. Mnogi DJ-evi su preko FB-a dali podršku klubu, snimali su se miksevi i pokušavalo na razne načine podržati klub, a i sam gradonačelnik Londona je preko medija pokušao uticati na konačnu odluku o daljnjem radu kluba.

Predstavnici kluba su u više navrata nakon nesretnog događaja izjavljivali kako će se ubuduće više angažovati da klub funkcioniše normalno, te da se temeljitije pazi na sigurnost i sprečavanje prodaje i konzumiranja droge. Slično je ponavljao direktor i osnivač Cameron Leslie, kako će učiniti sve da klub bude sigurno utočište za posetioce. Fabric će se nastaviti boriti za ponovno izdavanje dozvole.


Avatar photo

Autor: Igor