Oduvek u srcu Evrope! Sa gotovo 30 sati Live DJ programa uz nastup 19 izvođača u četiri grada na četiri eventa obeležen je Dan Evrope!

 Oduvek u srcu Evrope! Sa gotovo 30 sati Live DJ programa uz nastup 19 izvođača u četiri grada na četiri eventa obeležen je Dan Evrope!

Naime, ofis Evropske unije u Bosni i Hercegovini u saradnji sa festivalima “Freshwave”, “Garden of Dreams”, “From Herz With Love” i agencijom “Zeus Agency” u subotu, 11. maja organizovao je povodom obeležavanja Dana Evrope 2024 pod krilaticom “Oduvek u srcu Evrope”, nastupe svetski poznatih DJ-eva u Banjaluci, Mostaru, Sarajevu i Tuzli.

Nezaboravno veče uz fantastične nastupe izvođača: Oxia na Kastelu u Banjoj Luci, Henry Saiz u Sarajevu na platou ispred Pozorišta mladih, Musumeci u Omladinskom kulturnom centru Abrašević u Mostaru, Nipplepeople na Sonom trgu u Tuzli, ostaće upamćeno kao posebno i jedinstveno jer još se u BiH nije desilo da se, potpuno sinhronizovano, četirti eventa održe u četiri grada istim povodom.

Rame uz rame sa svjetskim zvijezdama na ovim događajima nastupili su i najbolji artisti iz Bosne i Hercegovine After Affair, Nebs Jack, Andrej Jelić i mnogi drugi, a ulaz na sve događaje bio je besplatan.

Dan Evrope najvažniji je praznik Evropske unije koji se tradicionalno obeležava sa građanima širom Bosne i Hercegovine te je organizacija ovih događaja koji su se održali simultano u četiri grada rezultat saradnje i predanosti pomenutih muzičkih festivala i organizacija iz BiH, koji su uz podršku Evropske unije publici omogućili događaje koji slave slobodu, različitost i zajedništvo.

Spajajući ove vrednosti pod jedan bedem mladi iz BiH, okupljeni oko četiri organizacije, poslali su na najbolji način istu poruku Evropi koju ona šalje nama, a to je da – možemo zajedno!

Oduvek u srcu Evrope!

Avatar photo

Autor: Igor