Olga Korol donosi hipnotički zvuk ukrajinskog andergraunda u klub DOT

 

Ukrajinska di-džej dama, suvlasnica lejbla Body Parts, Olga Korol, u četvrtak 11. decembra premijerno će pred beogradskom publikom predstaviti svoju muziku u klubu DOT.

Odrastajući u Odesi, ova mlada umetnica od malih nogu neguje radoznalost prema muzici i razni muzički pravci poput grunge-a i trip hop-a su je privlačili dok se u potpunosti nije pronašla u elektronskoj muzici. Potupna predaja klubovima je usledila nakon čega je ubrzo shvatila da je sa pogrešne strane miks pulta i da želi da postane di-džej. Njena karijera je odmah krenula uzlaznom putanjom, radila je u najboljim kllubovima u Ukrajni gradeći brend svog imena i zvuka koji promoviše – minimal techno.

Ali tek kada se preselila u Moskvu, u kojoj se scena eletrkonske muzike sa jedinstvenim pečatom istočnoevropske muzičke kulture tek formirala, Olga je iskusila didžejing na jednom višem nivou. Nastupala je u krcatim klubovima pred publikom koja je izuzetno poznavala tu vrstu muzike pod uticajima ARMA17 muzike. Tada je odlučila da pokrene produkciju i usledila je saradnja sa Denis Korablev-im i Pan Sancho-om. Pošto su shvatili da im je potrebno ime pod kojim će izdavati svoju muziku i organizovati žurke na kojima bi bio prisutan njihov zvuk osnovali su lejbl Body Parts Records.

 

Avatar photo

Autor: Igor