Omaž Detroitu: Legendarni Derrick May i harizmatični Jimmy Edgar u klubu “The Tube”

Detroitska scena, jedna od najvažnijih u istoriji elektronske muzike, imaće omaž ovog vikenda u klubu “The Tube”. U okviru promocije zajedničke kompilacije “We love Detroit” dolaze – legendarni Derrick May (12.04) i zvezda u usponu – harizmatični Jimmy Edgar (13.04).

Derrick May, autor neprolaznog hita “String of life“ jedan je od umetnika koji su najviše doprineli razvoju elektronske muzike. Poznat je i kao MayDay i Rhythim is Rhythim, a sa školskim drugovima i kolegama, opet čuvenim Juan Atkinsom i Kevin Soundersonom, čini legendarnu trojku iz Bellevilla. (Bellevile Three). U klub “The Tube” 12. aprila dolazi posle nezaboravnog gostovanja 2010. godine, pa se s pravom očekuje da opet napravi paklenu atmosferu. Detroitska scena će imati mali omaž tog vikenda, pošto dan kasnije (13. april) u okviru serijala „Tijana T presents“ gostuje neponovljivi Jimmy Edgar. Ima 30 godina, a polovinu života se bavi profi DJ-ingom. Još kao tinejdžer je puštao rame uz rame sa legendama iz Bellevilla – Derrick May-om i Juan Atkinsom, potpisao za čuveni britanski Warp Recordings, a bio je i poster face. Njegova muziku varira od electro-funka, preko IDM-a do house-a, dubstepa i techna. Bez obzira na žanrovske odrednice, njegovi setovi su uvek sexy i energični, zbog čege su i žurke po pravilu usijane. Jimmy Edgar ima paralelnu karijeru kao grafički dizajner i modni fotograf, a zbog svoje harizmatičnosti i originalnog imidža, na njegovim nastupima ne izostaju devojke koje vrište u prvim redovima.
Ovaj duo dolazi u okviru promocije zajedničke kompilacije We love Detroit.

Derrick May nastupa u petak (12.04) zajedno sa Dejanom Milićevićem, koji imao nekoliko veoma zapaženih nastupa ove sezone, dok je u subota se Edgarom Tijana T. Karte za petak su 500, a za subotu 400 dinara. U petak će u klubu moći da se kupe i dvodnevne karte po ceni od 600 dinara.

Do kraja sezone ostale su nam samo dva vikenda. Sledeći petak je rezervisan za nastup ekipe Noise Destructuion iz Novog sada. Ovaj DJ duo spada među osnivače naše elektronske scene, a autori su i neprolaznog hita “Laki je malo nervozan”. Za poslednju nedelju pravi specijalitet – iz berlinskog kluba Berghain, koji se smatra za nezvaničnu prestonicu klabinga, dolazi nam jedan od rezidenata Marcel Dettmann.

Avatar photo

Autor: Igor