Osnivač Tomorrowlanda daje ostavku

 

Duncan Stutterheim jedan je od glavnih točkova ogromne mašinerije ID&T-a koji vuče organizacijske konce iza scene već 23 godine, zajedno sa svojim suborcima Irfanom van Ewijkom i Theom van Lelieom. Ekipu koja je organizovala male hardcore rejvove pretvorio je u najvećeg svetskog nezavisnog promotera i pod svoje krilo prigrlio evente poput Tomorrowlanda, Mysterylanda, Sensation evente, Q-Dance franšizu…

alt

 
Zašto bi neko odustao nakon što je 2013. proglašen 4. najmoćnijeg čoveka elektronske muzike. Stutterheim je objasnio holandskim novinama Volskrant kako on i njegova žena, ID&T Umetnička direktorka Lisca Stutterheim, osećaju kako su prerasli ovo. Prokomentarisao je:
 
“Ovo ima veze s promenom u muzici. Uvek sam bio na podijumu, uvek… Sada, nije da mi se ne sviđa muzika Martina Garrixa… Mogu je ceniti, ali ne mogu plesati uz nju”.
 
Izgleda da Duncanu ne odgovaraju ni strogi okovi toga da je zaposlenik nečega i da ga mame otvorene vode i sloboda koju nosi vlasništvo i istraživanje novih mogućnosti:
 
“U srcu sam vlasnik. Sada sam zaposlen već dve godine i uočio sam da je nešto u potpunosti drugačije: provodim 80% vremena rukovodeći ljudima , budžetima, sastancima itd. SFX zaslužuje energiju koju sam imao pre nekoliko godina”.
 
Ostavka je službeno najavljena za 4. juna, na 15. godišnjicu Sensationa. Gospodin Stutterheim je takođe najavio kako će uzeti godinu dana da razmisli je li pravi korak vratiti se nazad u promoterske vode.
 
Nekako ne sumnjamo da će se za ovog sposobnog odvažnog poslovnog čoveka stvari složiti i svet bi bio bolje mesto kada bi više direktora osim novca sledilo i srce i energiju. Nadamo se da ćemo jednoga dana svi imati luksuz birati.
 
 
Izvor: KlubskaScena
Avatar photo

Autor: Igor