Osnovano svetsko udruzenje za elektronsku muziku

Postoje različite vrste udruženja kako strukovnih tako i gradjanskih , onih za zaštitu prava, onih koji se štite itd.

Medju svim tim organizacija i udruženjima do sad nije postojala službena svetska organizacija koja bi štitila i promovisala elektronsku muziku i omogućila joj bolji status u svetu, javnosti i medijima .

A sada zvanično predstavljena na festivalu Midemu ( vodeći muzički sajam tehnologije ) u Kanu pod nazivom Association For Electronic Music (AFEM) 

Jedni od najuticajnih ljudi iz sveta muzičke industrije su se sastali kako bi zajedničkim snagama omogućili elektronskoj muzici status koji zaslužuje.

Prvi koji su podržali ovo udruženje su James Barton ( vlasnik Cream Festivala i glavni urednik na Live Nation-u ) , Matthewa Adell ( Direktor Beatporta ) , Amy Thomson ( Menadžer SHM-a ) , Carlosyja Correala ( muzički diretkor američkog Electric Daisy festivala) .

Afem kao neprofitna organizacija  će se definitisati kao „savez za muziku budućnosti“ koja će zastupati najbolje  interese elektronske muzike i trudiće se da dopre do svakoga na sceni od gornjeg sloja prema dole.


Ben Turner
  menadžer Richie Hawtina i organizator muzičkog samita na Ibizi naglasio je da se svi zajedno trebamo izboriti za svoje mesto u medijima  i naučiti javnost koliko je elektronska muzika važna danas.

Članovi društva AFEM-a moraju se uskladiti  i veruju da će im za to trebati oko četiri meseca, a za početak glavne kancelarije ove organizacije će biti u Velikoj Britaniji i Americi .

Jedno od glavnih pitanja organizacije kojim će se pozabaviti je sigurnost publike na festivalima i partijima širom sveta kako se više nikad ne bi desile tragedije poput stampeda u Madridu ili požara u Brazilu koji je odneo preko 250 mladih života.

Afem će isto pokušati da uspostavi ravnotežu izmedju UNDERGRAUNDA I MAINSTREAMA, izmedju lokalnog i globalnog sa ključnim osobama u industriji elektronske muzike na čelu.

Avatar photo

Autor: Igor