Otišla trećina EXIT kapaciteta: Ulaznice zgrabilo 17.000 najbržih fanova!

 

U centru Novog Sada danas je i zvanično pokrenuto EXIT Leto ljubavi 2017! Juče tačno u podne, počela je globalna prodaja ulaznica za EXIT, a za manje od dva sata širom planete putem onlajn prodaje planulo je prvih 17.000 ulaznica, čime je ne samo oboren prošlogodišnji rekord, već i dostignuta prva trećina dnevnog kapaciteta! Istovremeno, na glavni gradski trg izašla je grupa mladih sa transparentima mira i ljubavi, deleći cveće zatečenim sugrađanima. Nezaobilazan je bio i kombi EXIT Avanture, obojen u duhu izvornog Leta ljubavi iz 1967. godine, kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet, boreći se za mir, slobodu govora, te društvenu, rasnu i polnu ravopravnost. Iz kombija su se mogle čuti Lenonova “Give Peace a Chance” ili Dilanova “Times They Are A Changing” dok se povorka mladih kretala prema “Pariskom magazinu”, gde se već od ranih jutarnjih časova okupio veliki broj fanova u redu za prve EXIT ulaznice, koji se prostirao skroz do glavnog ulaza u ovaj tržni centar! Njima su mladi glumci i pevači novosadske Akademije umetnosti izveli scenu iz filma “Kosa” i otpevali uz ples numere “Aquarius” i “I Got Life”, nakon čega je usledila žurka uz miks stare i nove muzike!

Najbrži fanovi, koji su čekali u redu već od 8 časova, dobili su na poklon prve EXIT Summer of Love 2017 majice, cegere, bedževe, postere i EXIT magične kartice, a ostvarili su i pravo na poklon cenu ulaznice za EXIT sa uštedom od čak 65%! Najpovoljnije ulaznice po poklon ceni od 5.990 dinara već su rasprodate i trenutno se u prodaji nalazi ograničen broj ulaznica po novoj promotivnoj ceni od 6.490 dinara, sa 60% popusta u odnosu na finalnu cenu za EXIT festival.  Ulaznice se prodaju putem sajta www.exitfest.org, te putem prodajne mreže Gigs Tix, na blagajnama širom Srbije čiji se spisak nalazi na ovom linku.

EXIT festival biće održan od 6. do 9. jula 2017. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i biće u znaku proslave 50 godina od čuvenog “Leta ljubavi 1967”, kada je nastao revolucionarni hipi pokret koji je zauvek promenio svet, boreći se za mir, slobodu govora, ljudska prava, odnosno društvenu, rasnu i polnu ravopravnost. EXIT, kao jedini savremeni muzički festival koji je nastao iz borbe za društvene promene, na ovaj način želi da očuva osnovne ideje iz kojih su nastali i prvi veliki muzički festivali, još krajem šezdesetih godina prošlog veka, kao što su Woodstock, Monterey i drugi, te da prenese poruke tadašnjeg pokreta koje su današnjem svetu potrebnije više nego ikad.

Prvi potvrđeni izvođači biće objavljeni uskoro, a ljubitelji festivala mogu da očekuju neke od najaktuelnijih izvođača svetske muzičke scene u kombinaciji sa proverenim imenima, i to iz najrazličitijih muzičkih žanrova po čemu je, takođe, EXIT poznat na svetskoj festivalskoj sceni.  

Avatar photo

Autor: Igor