Otvaranje Barutane 10. maja uz Oliver-a Huntemann-a i Iliju Djokovica!

 

U petak 10. maja kultni beogradski letnji klub Barutana otvara novu sezonu. Te večeri za pultom će se naći legenda nemačke techno scene – di-džej i producent Oliver Huntemann, zajedno sa Ilijom Đokovićem, jednim od lokalnih muzičkih talenata u usponu, koji se nedavno našao na prvoj poziciji Beatport Techno Top 10 liste najboljih izdanja.

Oliver Huntemann bez sumnje je jedan od najatraktivnijih techno artista danas. Di-džejingom je počeo da se bavi sa samo 14 godina, a produkcijom nekoliko godina kasnije. Huntemann-ovi koreni vuku čak nazad do ranog techno zvuka. Kao što je slučaj i sa mnogim njegovim kolegama, njegov put ka techno zvuku išao je zaobilaznim putem kroz electro i rejvove. I on je, kao i svi veterani, prošao kroz faze kupovina prvih ploča i otkrivanja di-džejeva koji su, ispostaviće se, značajno uticali na njegov rad.

Na samim počecima je organizovao acid house evente u Oldenburgu. Iako se u Hamburg preselio sredinom dvehiljaditih, taj grad je na njega izvršio ogroman uticaj, pa ga uz Frankfurt i Berlin, smatra najvažnijim gradom u Nemačkoj u kojem se devedesetih godina dogodila ekspanzija elektronske muzike.

U karijeri dugoj nekoliko decenija, Oliver iza sebe ima pet albuma, oko 30 singlova, nekoliko sjajnih kolaboracija i remikse, koji se i danas vrte na plesnim podijumima širom planete. Takođe je vlasnik i suvlasnik nekoliko uticajnih lejblova, a to su dobro poznati Confused Recordings koji je osnovan davne 1995. godine i Ideal Audio koji je osnovao 2008. sa Jan-om Langer-om. Izdavačku kuću Senso Sounds i agenciju Kontrast Artist osnovao je 2014. godine, dok je tri godine kasnije održan prvi Senso Sounds Day and Night Open Air koji ih je uzdigao na jedan još veći nivo.

Svakako ne smemo zaboraviti i Huntemann-ove legendarne remikse za čuvene The Chemical Brothers, Depeche Mode, Benni Benassi i Underworld, dok njegova saradnja sa Dubfire-om traje već osam godina (Elements, Dios, Diablo, Humano), a poznat je i po kolaboracijama sa Stephan-om Bodzin-om (Black Sun).

Od 2016. godine, Oliver je rezident čuvenog berlinskog kluba Watergate, a ne posustaje ni sa nastupima po klubovima i festivalima širom sveta: od Warung u Brazilu, Rex Club u Parizu, preko BPM festivala u Meksiku, do Strawberry Fields i Let Em Eat Cake u Australiji, kao i Woogie Weekend u Kaliforniji.

Svoj peti album Propaganda izdao je 2017. godine, nakon dva sjajna EP-ja Rotlicht i Poltergeist. Sva tri izdanja karakteriše čist i zategnut techno zvuk kakav samo on može da napravi.

Ograničen broj ulaznica po promo ceni od 700 dinara za parter i 1000 dinara za VIP platformu, može se kupiti putem Ticketvision i Gigs Tix prodajnih mreža.

 

Avatar photo

Autor: Igor