Ovih šest izvođača i projekata iz Srbije osvojilo Nagradu Ambasador!

 Ovih šest izvođača i projekata iz Srbije osvojilo Nagradu Ambasador!

Peta svečana dodela Nagrade Ambasador elektronske muzike, koja je dodeljena u 28 kategorija za najbolja ostvarenja u 2020. godini akterima regionalne elektronske scene, održana je 19. marta 2021. u Centru Gervais u Opatiji.

Dodela nagrade, koju organizuje udruženje Klubska kultura, okupila je u Opatiji predstavnike elektronske muzičke scene iz čitavog regiona, a nagradu Ambasador je osvojilo čak šest izvođača i projekata iz Srbije.

U kategoriji regionalno izdanje godine nagradu je osvojio Andrew Meller za pesmu “Sadcited” objavljenu na etiketi “Sola”, za najbolji konceptualni video stream godine nagrađen je Time:Code, a za regionalni album godine “Digging For the Good Stuff” Dejan Milićević objavljen na “Tit Zero” etiketi. Nagradu za najbolju regionalnu radijsku emisiju osvojio je Noćni program Radija Beograd 202 koju vodi Kristijan Molnar, a Blender w/ Marco Carola održan u beogradskom Hangaru osvojio je nagradu najboljeg regionalnog eventa godine. U kategoriji video serijala godine bilo je čak pet nominiranih iz Srbije, a nagradu je osvojila emisija Rejvizija koju produciraju Lošmi Rejver i Miloš Vujović.

Dobitnici nagrada iz Srbije zbog epidemiološke situacije nisu mogli putovati u Opatiju pa su se publici na dodeli obratili putem video poruka. “Veliko hvala svim kolegama na ovoj nominaciji i na podršci, hvala mojoj ekipi na 202 jer radio uvek podrazumeva timski rad i od srca hvala svim slušaocima, njima sam nadam se makar po neki minut olakšao u prošloj godini, a potrudit ću se da to činim i u ovoj.” rekao je Kristijan Molnar u video obraćanju.

Nagrada Ambasador @Web @Facebook @Instagram

Avatar photo

Autor: Igor