OVO JE 5 KLASIKA KOJE BI SVAKA TECHNO GLAVA MORALA ZNATI!

OVO JE 5 KLASIKA KOJE BI SVAKA TECHNO GLAVA MORALA ZNATI!

Tek jedan mogući izbor unutar okeana legendarnih traka; slažete li se s njim?

Prilično je izvesno kako je upravo techno danas najpopularniji žanr elektronske muzike, šireći se svetom decenijama nakon što se pojavio u Detroitu. Nebrojeno je producenata i muzičara širilo njegova izražajna sredstva pa je, logično, bezumno uopšte i pokušavati pronaći neku esenciju techna. Jedan od osnovnih razloga zašto ga volimo i jeste taj što u njemu ima mesta i prostora za sve! Ipak, Techno Station pokušao je odabrati pet traka koje biste svakako svi trebali znati:

Jeff Mills – “Bells” jedna je od najikonskijih techno traka ikad napravljenih. Objavljena je kao deo EP-a “Kat Moda” na etiketi Purpose Maker. Postoje glasine kako je traka napravljena još 1993., ali je prvi put objavljena te 1997.

DJ Rolando – “Jaguar” zapravo se zove “Knights Of The Jaguar”, ali je pod skraćenim naslovom top listama zavladala 2000. godine. U originalu izdana na 12-inčeru izvođača koji se tada nazivao The Aztec Mystic, koji je danas poznatiji kao DJ Rolando, hipnotična je do srži.

Oxia – “Domino” objavljena je na Kompaktu, a svetski je hit postala 2006. Sa više od 40 miliona pregleda na YouTubeu ova je traka danas klasik, koji se još uvek redovno vrti u klubovima širom sveta.

Ben Klock – “Subzero” svevremeni je klasik mračnog techna, šest minuta ispunjenih tmurnom atmosferom, skvičanjem sintiova i propulzivnim udaraljkama.

Robert Hood – “Minus” objavljena je 1994. godine i predstavljala je korak napred u karijeri autora koji se dotad uglavnom dokazivao kolaboracijama unutar Underground Resistencea. Ovde je Hood otkrio pravi minimalizam i duboku dušu, jednostavnošću dokazujući koliko se mnogo može postići sa malo elemenata.


IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor