Ovog leta udar dobre ENERGIJE!

 

Prošle, 2017. godine, u organizaciji Udruženja „Full House“ i pod pokroviteljstvom Opštine Paraćin, desio se prvi “Energija Fest” u Paraćinu – prvi festival elektronske muzike u Pomoravlju.

Za dva festivalska dana, poslednjeg vikenda jula, kroz festivalski prostor u bivšoj kasarni “7. Juli” prošlo je oko 2000 ljudi.

Kroz Paraćin su prošla i neka od najboljih domaćih imena elektronske muzike (Andrew Meller, Zap Me Strobe, Aleksandra Duende, Cavin Viviano i mnogi drugi), koji su skeptično došli u mali grad očekujući neku manju žurku i ostali redom oduševljeni Energijom Paraćina, kao i publika iz Paraćina i drugih gradova Centralne i Istočne Srbije.

Energija Fest 2017.

Energija Fest u svoju drugu godinu ulazi mnogo jači, najavljujući imena koja mnogi željno iščekuju u godinama za nama.

Kao i prethodne, i ove godine program će biti podeljen na nešto komercijalnniji program, prve festivalske večeri, 27. jula i techno veče, 28. jula.

Centralno ime prve festivalske večeri je italijanski sastav „DJs From Mars“, koji je u samom vrhu najboljih izvođača na svetu. Poznati su po svom umeću mash up-ovanja a pre par godina su uvršteni i na listi DJ MAG Top 100 DJ-eva, dok njihove obrade pesama podržavaju i puštaju najbolji od najboljih na planeti.

Pored DJs From Mars, 27. jula će program Energija Festivala pojačati i jedan od najtraženijih domaćih DJ dua, Divolly & Markward! Njihov jedinstveni muzički spoj, osvojio je svet elektronske muzike, pa su tako, pored nastupa na velikim domaćim festivalima – Exit (Dance Arena), Soundlovers, Vibe Fest, Fire Festival itd. Divolly i Marward osvojili i čitavu Evropu. Brojni su njihovi nastupi širom starog kontinenta, od kojih je najzapaženije njihovo pojavljivanje na prestižnom Amsterdam Dance Event-u.

Program prve večeri ispuniće dvojica zapaženih mladih DJ eva u regionu, vrlo talentovani producent Dafter i miljenik publike u Pomoravlju, misteriozni WortexX.

Drugo festivalsko veče, 28. jula, predvodiće jedan od najbrže rastućih techno brendova u poslednje vreme, Loco & Jam, koji su sad gotovo na neprestanoj globalnoj turneji. Program Energija Fest-a obogatiće i omiljeni DJ duo u Pomoravlju Eaten Beat, kao i jedan od naših najiskusnijih producenata iz istočne Srbije Pagan a.k.a DR Adji. Šlag na torti ovogodišnjeg Energija Festa, biće jedan od najiskusnijih i najtraženijih domaćih DJeva u decenijama za nama Marko Milosavljević, koji će Energija Fest zatvoriti onako kako je godinama zatvarao najbolje evropske festivale.

Jako puno se trudimo da Energija fest pozicionira Paraćin na mapi gradova sa dobrim festivalima u našoj zemlji. Jako je teško u tako maloj sredini organizovati ovakav događaj i neizmerno smo srećni što smo uspeli u pokušaju da dovedemo poznata svetska imena na naš festival i to već u drugoj godini postojanja. Pritom, u pitanju su imena koja se ne vrte u našoj zemlji na svakom drugom festivalu, nego su praktično ekskluziva za domaću publiku. Eto „DJs From Mars“ posle toliko godina svetske slave prvi put u Srbiju dolaze baš na „Energija Fest“, a slično je i sa sastavom “Loco & Jam”, kaže predsednik udruženja “Full House“, koje je organizator najboljih žurki u Pomoravlju i Energija Festivala.

Paraćin je u srcu centralne Srbije i naša osnovna misija je da Energija Fest bude događaj koji će svima u centralnoj i istočnoj Srbiji približiti ovakav spektakl.

Na žalost, u našoj zemlji ima puno onih koji mogu samo da maštaju da će nekad sebi moći da priušte put, smeštaj i skupu ulaznicu za neki od večih festivala. Upravo zbog toga je naša ulaznica vrlo povoljna, ali ne lažno i ograničeno, već se cena neće menjati do samog festivala. Verujemo da nam uz ovakav program nisu potrebni marketinški potezi kako bismo prodali dovoljan broj ulaznica, da spektakl bude potpun i pokrije troškove produkcije, kako bi festival nastavio da postoji“.

Ulaznice za Energija Fest možete kupiti u prodajnoj mreži DD Tickets-a (online na linku: https://bit.ly/2IdJScu) kao i u svim WinWin Shopovima širom zemlje i to po ceni od 400 dinara za jednodnevnu i 600 dinara za dvodnevnu ulaznicu!

Vidimo se na ENERGIJI!

Avatar photo

Autor: Igor