Papa Sven Vath stiže na najveći do sad APGRADE VIKEND!


Papa nas je juče sve iznenadio, uključujući i organizatore, svojoj objavom rasporeda turneje na kojem je odmah uočeno da stiže u Beograd u okviru novog Apgrade Weekenda!

Prema onome što se priča u dobro obaveštenim krugovima, mi vam već sad poručujemo da se spremite za do sada najveći Apgrade Weekend koji će biti održan početkom septembra na Kalemegdanu! Jedan od glavnih hedlajnera, već sada može se reći i vodeće ogranizacije u Beogradu, biće ubedljivo najomiljeni DJ domaće publike, veliki PAPA SVEN VATH.

Papa Sven, kako ga najčešće nazivaju kolege i fanovi, danas je na apsolutnom vrhuncu posle više od 35 godina na sceni. Prošlog oktobra, u okviru gigantskog Amsterdam Dance Eventa, proslavio je 20 godina na čelu jedne od najvažnijih izdavačkih kuća svih vremena – Cocoon, čija istoimena klupska noć na Ibici traje rekordnih 17 sezona bez prekida, bez namere da se bilo kad uskoro zaustavi. O nemerljivom uticaju najbolje svedoči činjenica da se na Svenov poziv redovno odazivaju najveća imena svetske scene kao što su Carl Cox, Richie Hawtin, Laurent Garnier, Miss Kittin, Ricardo Villalobos, Dixon, Nina Kraviz, Solomun, Marcel Dettman, Loco Dice, Luciano i brojna druga, alternativnija imena kao što su Rødhåd, Function, KiNK, Sonja Moonear

Karijeru počinje još 1980. godine kada sa 16 godina stopira do Ibice i tamo provodi tri puna meseca posle kojih pronalazi životni poziv i ubrzo staje iza gramofona, a ploče, bez kontrolera i laptopa i dan danas koristi kao jedini alat i to sa neverovatnom preciznošću. Svenova kolekcija broji desetine hiljada ploča, a u njegovom timu radi osoba koja se bavi isključivo vođenjem i održavanjem ovog kataloga, kao i slanjem odabranih, novih ploča i do veoma udaljenih destinacija na kojima nastupa. Njegova ljubav prema pločama ide toliko daleko da kad poželi da u set ubaci numeru koja ne postoji na vinilu, što je danas čest slučaj, on naruči da se ista proizvede i pošalje mu bar u jednom primerku, za njegove maratonske setove čiji rekord glasi čak 30 sati i predstavlja gotovo nedostižnu brojku za ostale kolege!

Papa je pokrenuo može se reći i prvi evropski mega-klub Cocoon u Frankfurtu, čiji DJ pult je bio smešten u srcu densflora praćen ručno rađenim zvučnim sistemom od preko milion evra, a od brojnih prostorija, jedna je bila restoran sa pet zvezdica, dok se ceo klub i zgrada smatraju reprezentativnim primerom savremene nemačke arhiterkture. Danas se Cocoon žurke održavaju u preko 30 zemalja na svim kontinentima, a predvodi ih lično Papa Sven čiji nepogrešivi setovi odišu njegovom neupitnom harizmom i lucidnom energijom najvećeg partimejkera u istoriji elektronske muzike.

Osećamo da će ovo biti do sad NEVIDJEN APGRADE VIKEND koji će oduševiti fanove techno muzike na Balkanu, a Sven Vath je sigurno samo jedan od hedlajnera koji će nas rasplesati tog vikenda! APGRADE <3

Uskoro mnogo više informacija, a mi se vidimo sledeći vikend na velikoj Apgrade žurci na kojoj pušta Ben Klock.

APGRADE!

Avatar photo

Autor: Igor